Plan je reis
Artikel door: Judith

Overheerlijke Empanada’s uit Argentinië

Argentinië, het land van uitgestrekte groene vlaktes, besneeuwde bergtoppen en eeuwenoude gletsjers. Een reis naar dit land zal je niet snel vergeten. Treed in de voetsporen van Koningin Máxima in Buenos Aires, dans de tango op straat met een vreemde, drink de meest heerlijke wijnen tijdens een fietstocht in Mendoza en doe mee met de gaucho’s tijdens het bijeendrijven van het vee op een Estancia. Het zuiden heeft nog meer moois voor je in petto. Wat dacht je van de enorme Perito Moreno gletsjer, het grillige gebergte van Mount Fitz Roy en de zeeleeuwen bij Ushuaia, het meest zuidelijkste puntje.

Nu kun je Argentinië in je eigen huis ervaren door het maken van empanadas. In dit blog delen we het recept met je!

Uitgelichte foto medewerker, Judith. in een park
Judith
Reisspecialist
Vragen? Ik help je graag!

Empanada: rijk gevuld bladerdeedhapje

Wat ze ook goed kunnen in Argentinië, is lekker drinken en eten. Wat dacht je van de empanada? Een gevuld (blader)deeghapje wat gefrituurd of gebakken wordt. De naam van het hapje komt van het woord empanar, wat in het Spaans inpakken betekent. Hoe je een empanada maakt, leggen we je graag hieronder uit. Doe je kookschort voor, schenk een glas Malbec in en waan je in Argentinië.

Rondreis Argentinië, Empanadas

Wat heb je nodig om empanadas te maken

Wat heb je nodig om empanadas te maken?

  • pakje bladerdeeg voor hartige taart
  • 1 gesnipperde ui
  • 500 gram gehakt of spinazie voor een vegetarische variant
  • 3 gesneden tenen knoflook
  • olijven
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels tabasco
  • 1 hardgekookt ei
  • peper en zout
  • olijfolie
Rondreis Argentinië, Empanadas met saus

Het recept voor empanadas

Dit recept voor empanadas kun je volgen:

  • Verwarm de oven op 200 graden en leg bakpapier op de bakplaat
  • Laat de bladerdeeg voor hartige taart ontdooien
  • Bak het gehakt (of de spinazie) in de olijfolie, voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het even doorkoken, het moet niet te droog worden
  • Steek rondjes van zo’n elf centimeter uit het bladerdeeg en leg hier een paar eetlepels van het mengsel uit de pan op
  • Vouw het deeg dubbel zodat er een halve maan ontstaat en druk de zijkanten dicht met een vork
    bestrijk de empanadas met wat eigeel en laat ze 25 – 30 minuten bakken totdat ze goudbruin zijn of doe de empanadas in de frituur
Rondreis Argentinië, Buenos Aires, kookexcursie empanadas
Meer inspiratie opdoen?

Bekijk onze voorbeeldreizen

Chili nieuwsbrief achtergrond
Schrijf je nu in voor een gezonde dosis reisinspiratie
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Copyright 2025 OutSight Travel - Alle rechten voorbehouden