Argentinië, het land van uitgestrekte groene vlaktes, besneeuwde bergtoppen en eeuwenoude gletsjers. Een reis naar dit land zal je niet snel vergeten. Treed in de voetsporen van Koningin Máxima in Buenos Aires, dans de tango op straat met een vreemde, drink de meest heerlijke wijnen tijdens een fietstocht in Mendoza en doe mee met de gaucho’s tijdens het bijeendrijven van het vee op een Estancia. Het zuiden heeft nog meer moois voor je in petto. Wat dacht je van de enorme Perito Moreno gletsjer, het grillige gebergte van Mount Fitz Roy en de zeeleeuwen bij Ushuaia, het meest zuidelijkste puntje.
Nu kun je Argentinië in je eigen huis ervaren door het maken van empanadas. In dit blog delen we het recept met je!
Wat ze ook goed kunnen in Argentinië, is lekker drinken en eten. Wat dacht je van de empanada? Een gevuld (blader)deeghapje wat gefrituurd of gebakken wordt. De naam van het hapje komt van het woord empanar, wat in het Spaans inpakken betekent. Hoe je een empanada maakt, leggen we je graag hieronder uit. Doe je kookschort voor, schenk een glas Malbec in en waan je in Argentinië.
Wat heb je nodig om empanadas te maken?
Dit recept voor empanadas kun je volgen: