Leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels; oftewel the big five. Als je geluk hebt, kun je deze dieren allemaal zien tijden een safaritocht door het Krugerpark of Hluhluwe-Imfolozi Park in Zuid Afrika. De Drakensbergen, Blyde Rivier Canyon en de Tafelberg in Kaapstad maken het geheel af. Neem daar de strandbestemming Durban en Port Elizabeth bij en het wijngebied bij Stellenbosch en je hebt een heerlijke mix van Zuid Afrika. Een andere heerlijke mix is het populaire Zuid-Afrikaanse gerecht Boboti, waarvan het eerste recept in 1609 in een Nederlands kookboek verscheen.
“Het is fantastisch om kennis te maken met één van de vele bevolkingsgroepen van het land zoals de Zulu of de Swazi. Op deze manier leer je alles over hun tradities en gebruiken. En het allerlekkerste is het lokale eten en drinken van Zuid Afrika. Een uitstap naar een wijnboerderij rondom Stellenbosch en Paarl en de lokale wijn(en) proeven met echt op je bucketlist. Als je écht lokaal wil eten, ga dan voor de braai (BBQ) of Bobotie”.