Plan je reis
Artikel door: Joanne

Om te smullen! Boboti uit Zuid-Afrika

Leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels; oftewel the big five. Als je geluk hebt, kun je deze dieren allemaal zien tijden een safaritocht door het Krugerpark of Hluhluwe-Imfolozi Park in Zuid Afrika. De Drakensbergen, Blyde Rivier Canyon en de Tafelberg in Kaapstad maken het geheel af. Neem daar de strandbestemming Durban en Port Elizabeth bij en het wijngebied bij Stellenbosch en je hebt een heerlijke mix van Zuid Afrika. Een andere heerlijke mix is het populaire Zuid-Afrikaanse gerecht Boboti, waarvan het eerste recept in 1609 in een Nederlands kookboek verscheen.

Uitgelichte foto medewerker, Joanne, op flonder aan het water
Joanne
Reisspecialist
Vragen? Ik help je graag!

Wat je nodig hebt voor Bototi:

  • 1 kilo gehakt
  • 2 gesnipperde uien
  • 3 gesneden tenen knoflook
  • 2 eieren
  • 1 boterham (wit)
  • 3 laurierblaadjes
  • 250 ml halfvolle melk
  • 7 amandelen
  • 120 gram rozijnen
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 uitgeperste citroen
  • zout en peper
  • olijfolie
Rondreis Zuid-Afrika, Boboti gerecht op een bord

Hoe maak je Bototi:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een ovenschaal in
  • Doe je de gesnipperde uien en de knoflook in de pan
  • Voeg het gehakt toe en bak het totdat het bruin is
  • Versnipper de boterham en doe deze in de melk. Doe de boterham samen met 1 ei, de laurierblaadjes, amandelen, rozijnen, suiker, currypoeder, het citroensap en het zout en peper in de pan bij het gehakt
  • Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal
  • zZt het in de oven en giet er, na een kwartier, een losgeklopt ei overheen
  • Na ongeveer 45 minuten is het gerecht klaar en kan je aan tafel
Rondreis Zuid-Afrika, Boboti gerecht in een schaal

Onze reisspecialist Joanne over Zuid-Afrika:

“Het is fantastisch om kennis te maken met één van de vele bevolkingsgroepen van het land zoals de Zulu of de Swazi. Op deze manier leer je alles over hun tradities en gebruiken. En het allerlekkerste is het lokale eten en drinken van Zuid Afrika. Een uitstap naar een wijnboerderij rondom Stellenbosch en Paarl en de lokale wijn(en) proeven met echt op je bucketlist. Als je écht lokaal wil eten, ga dan voor de braai (BBQ) of Bobotie”.

 

Rondreis Zuid-Afrika, Boboti gerecht in een ronde schaal
Meer inspiratie opdoen?

Bekijk onze voorbeeldreizen

Chili nieuwsbrief achtergrond
Schrijf je nu in voor een gezonde dosis reisinspiratie
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Copyright 2025 OutSight Travel - Alle rechten voorbehouden