Ontdek Kastelen & Paleizen

12-daagse reis van Lissabon naar Porto

Ontspannen & Genieten

van Lissabon tot Porto

Een reis samengesteld voor jou waarbij je van bijzondere pousada naar pousada reist. Iedere pousada heeft zo weer zijn eigen unieke kenmerk. Slaap je in een kasteel of voormalige presidentiële kamer, alles is mogelijk. Je leeft voor 12 dagen als een vorst in Portugal. Deze reis brengt je langs oude steden, ruige bergen, monumenten en bezienswaardigheden die je volop afwisseling bieden.

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op vertrek in het laagseizoen, je reisspecialist kan je er meer over vertellen.

 • 1
  Batalha

  Aankomst Lissabon, naar Batalha

  Je vliegt op Lissabon, een vlucht van ongeveer 3 uur. Je neemt hier de huurauto in ontvangst en rijdt door de provincie Ribatejo, in het dal van de Taag, richting Batalha. Een vriendelijk landschap van akkers en olijfbomen, weiden en wijngaarden en ontelbare vestingen en kastelen. Via Santarém, de provinciehoofdstad van de Ribatejo met vooral religieuze monumenten rijd je naar Batalha voor een overnachting. Hier staat het prachtige gotische klooster Mosteiro de Santa Maria da Victória.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. Natuurlijk kunnen we de reis ook laten starten met een Citytrip Lissabon.

  01
  1 Nacht
  3 uur
  Batalha
 • 2
  Condeixa-a-Nova

  Via Batalha naar Coimbra

  Je reist vandaag naar Coimbra, de eerste hoofdstad van Portugal. Het dagelijkse beeld van deze levendige stad wordt bepaald door de meer dan 20.000 studenten. Wanneer je door de oude straatjes, langs hoge huizen, kerken en monumenten loopt, waan je je in een ander tijdperk. Zeker ook omdat de studenten de oude studententradities in ere houden, in hun traditionele zwarte pak en lange capes. ’s Avonds kun je uitrusten in één van de vele ‘tascas’ en luisteren naar de fado van Coimbra. Je verblijft in Pousada Condeixa-a-Nova, een charmant hotel ligt op 15 minuten rijden van Coimbra. 

  02
  1 Nacht
  1 uur
 • 3
  Viseu

  Naar Viseu

  Het hart van midden Portugal zijn de Beiras, een groep van drie provincies tussen de Douro en de Taag. In deze streek vol contrasten ligt de hoogste berg van het vasteland, de Serra da Estrela. Maar eerst rijd je naar de kust voor een bezoek aan Aveiro, ook wel het Venetië van Portugal genoemd. Laat je betoveren door de kleuren van de stad, het wit van de zoutbanken bij de riviermond en de kleuren van de bont versierde moliceiroboten. De eindbestemming vandaag is Viseu, gelegen in het binnenland en de hoofdstad van de Beira Alto en het centrum van de Dão-wijnstreek, één van de bekendste van het land.

  03
  1 Nacht
  1 uur 30 min
 • 4
  Viseu

  Viseu, verkennen Serra da Estrela gebergte

  De Serra da Estrela bepaalt het landschap rond Viseu. Met een gemiddelde hoogte van 1500 meter is het gebergte het dak van Portugal. Grillige rotsformaties, gletsjerdalen, dennen- en eikenbossen, stadjes en dorpjes die met graniet en leisteen zijn gebouwd, de Serra da Estrela is een imposant natuurgebied. Dit gebied is van oudsher het gebied van grote schapenkuddes. Tip: proef vooral de bekende Serra-kaas onder het genot van een glas wijn uit deze streek.

  04
  1 Nacht
 • 5
  Guimarães

  Naar Guimarães

  Vandaag reis je verder naar het noorden, naar het wijngebied van de Douro. Lamego is de hoofdstad van deze streek, gelegen tegen de hellingen van de berg Penude aan de linkeroever van de Douro. Dit is een streek met schitterende vergezichten, waar de rivier als een gouden ketting tussen de steile hellingen en de op terrassen gebouwde wijngaarden slingert. De eindbestemming vandaag is Guimarães. De stad draagt de eervolle bijnaam ‘Beco da Nacionalidade’ (wieg der natie) en staat bekend als de stad waar Portugal werd geboren.

  05
  1 Nacht
  2 uur
 • 6
  Guimarães

  Vrije dag Guimarães

  Guimarães ligt in een heuvelachtig landschap, aan de rand van het Serra de Santa Catarina. De stad draagt de eervolle bijnaam ‘Beco da Nacionalidade’ (wieg der natie) en staat bekend als de stad waar Portugal werd geboren. De eerste koning van Portugal, Afonso Henriques, is hier geboren en Guimarães werd in 1139 de eerste hoofdstad van het jonge koninkrijk, een stad met een rijke geschiedenis! Het staat zelfs in grote letters geschreven op de muur van één van de torens bij de ingang van de oude stad. De stad werd in 2001 door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard.

  06
  1 Nacht
 • 7
  Gerês National Park

  Naar Gerês National Park

  Je brengt vandaag een bezoek aan Braga. Deze stad beschrijft zichzelf graag als het Portugese Rome. In Lissabon wordt geleefd, in Porto gewerkt en in Braga gebeden, zo luidt een oud gezegde. Een schitterende kathedraal, 35 kerken, statige 18e eeuwse huizen, fraaie tuinen en de beroemde kerk Bom Jesus de Monte met zijn opvallende barokke trap met meer dan 1000 treden, bepalen het gezicht van de grootste stad in de Minho. Tenslotte rijd je naar Gerês Nationaal Park.

  07
  1 Nacht
  1 uur
 • 8
  Gerês National Park

  Vrije dag Gerês National Park

  Langs de grens met Spanje ligt het enige nationale park van Portugal. Het 77.000 ha grote park bestaat uit twee bergketens, de Serra de Peneda en de Serra do Gerês, gescheiden door de rivier de Lima. De hoogste top in de Serra do Gerês is 1538 meter hoog. Hier vind je door de klimatologische verschillen een grote variatie in fauna en flora. Het park telt zo’n 10.000 inwoners, verspreid over verschillende dorpen, van wie velen nog steeds een traditionele levensstijl aanhouden.

  08
  1 Nacht
 • 9
  Viana do Castelo

  Naar Viana do Castelo

  Vandaag verlaat je Gerês Nationaal Park. Via Ponte da Barca, schitterend gelegen aan de oever van de Lima, rijd je langs de rivier de Lima naar Viana do Castelo. Dit is de hoofdstad van de Costa Verde en een charmant stadje gelegen aan de kust.

  09
  1 Nacht
  1 uur 30 min
 • 10 - 11
  Viana do Castelo

  Vrije dag Viana do Castelo

  De hoofdstad van de Costa Verde ligt beschut achter de Monte de Santa Luzia, aan de monding van de rivier de Lima en is tegenwoordig één van de leukste badplaatsen van de Costa Verde. Ten noorden van Viana do Castelo tot aan de Spaanse grens liggen ook een aantal leuke badplaatsjes, die zeker een bezoek waard zijn!

  10
  2 Nachten
 • 12
  Porto

  Naar vliegveld Porto, einde rondreis

  Via de kustweg is de afstand naar Porto slechts 63 km en wellicht is er dus nog tijd om te stoppen in de verschillende badplaatsen die je onderweg tegenkomt. Nadat de huurauto is ingeleverd nabij het vliegveld, check je in voor de terugvlucht naar Amsterdam.
  Natuurlijk kun je ook een Citytrip Porto toevoegen aan je reis!

  11
  1 uur 30 min

Inclusief

 • 12 Dagen autohuur op basis van All inclusive tarief, auto type: C-EDMV airco
 • 11 Overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Digitale reisinformatie en inspiratieboek

Locatie rondreis

Ontdek Kastelen & Paleizen

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks