Op ontdekkingstocht in het land van de Inca's

19-daagse reis langs de hoogtepunten van Peru

Buitengewoon mooi

Rondreis door Peru

Tijdens onze Peru rondreis langs de Hoogtepunten van Peru reis je per openbaar vervoer langs de állermooiste hoogtepunten van Peru!

De reis begint in de hoofdstad Lima, daarna reis je langs de kust naar Ica en Nazca. Natuurlijk bezoek je de mooie kloosterstad Arequipa en ga je op zoek naar de Condors in de Colca Canyon. Je brengt een bezoek aan de Indianen bij het Titicacameer, in Puno en je verblijft in het gezellige stadje Cusco. Tenslotte bezoek je natuurlijk de prachtige Machu Picchu per trein!

 • 1
  Lima

  Vertrek in Amsterdam, aankomst op de luchthaven & transfer naar hotel

  Je vliegt op Lima, een vlucht van ongeveer 13 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  13 uur
  Lima
 • 2
  Lima

  Vrije dag in Lima

  Je vrije dag in Lima kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. Bezoek bijvoorbeeld enkele van de diverse interessante bezienswaardigheden, zoals het Antropologisch museum (Museo Antropología y Arqueología), het Goudmuseum (Museo de Oro), de Catacomben van de San Francisco-kerk en natuurlijk de Plaza de Armas en de Plaza San Martín, twee belangrijke pleinen in hetcentrum van Lima.

  02
  1 nacht
 • 3
  Ica

  Per bus van Lima naar Ica

  Vanuit Lima reis je per bus langs de kust van de Pacific richting het zuiden, naar Ica. Je hotel bij Ica ligt aan de zandduinen & lagune van het nabij gelegen Huacachina.

  03
  1 nacht
  5 uur
 • 4
  Huacachina

  Vrije dag in Huacachina

  Vandaag kan je een excursie maken naar de Ballestas eilanden, een must voor dierenliefhebbers; duizenden zeeleeuwen en vogels hebben hier hun thuisbasis. Een leuke aanvulling op de Ballestas eilanden excursie is een bezoek aan het Paracas National Reserve! Graag adviseert onze landenspecialist je over de mogelijkheden. 

  04
  1 nacht
 • 5
  Nazca

  Per bus van Ica naar Nazca

  Je reist per bus van Ica door het kustgebergte en over droge vlaktes naar Nazca. Een prachtige rit door een fascinerend landschap.

   

  05
  1 nacht
  2 uur
 • 6
  Arequipa

  Vrije dag in Nazca, per nachtbus naar Arequipa

  Bezoek bijvoorbeeld de pré-Inca begraafplaats van Chauchilla. Hier kun je meerdere mummies bezichtigen, die door het droge woestijnzand goed bewaard gebleven zijn. Graag boeken we een excursie voor je. Ook kun je een rondvlucht maken om de Nazca lijnen beter te kunnen zien. Dit is voor velen een onvergetelijke ervaring. Deze excursie kunnen we ook voor je regelen. 

  06
  1 nacht
  9 uur
 • 7
  Arequipa

  Aankomst in Arequipa, vrije dag

  ’s Ochtends vroeg kom je aan in Arequipa. De ‘witte stad’ is een rustige, koloniale stad op een hoogte van ca. 2.325 meter. De stad is omringd door vulkanen waarvan de hoogste en meest bekende El Misti heet (5.822 meter). Het prachtige klooster van Santa Catalina is zeker een bezoek waard.

  07
  1 nacht
 • 8
  Arequipa

  Vrije dag in Arequipa

  Arequipa staat bekend om haar kloosters & kathedralen. Het prachtige klooster van Santa Catalina is zeker een bezoek waard. Meer dan 400 jaar lang hebben hier nonnen in complete afzondering geleefd, totdat het klooster in 1970 voor publiek geopend werd. Het klooster wordt nu nog deels bewoond door nonnen. In de La Catolica universiteit ligt ‘Juanita’, een uitzonderlijk goed bewaarde Inca mummie. Dit meisje werd door de Inca’s aan de vulkanen geofferd om de goden gunstig te stemmen. Een interessante tentoonstelling!

  08
  1 nacht
 • 9
  Colca Canyon

  Vertrek vanuit Arequipa naar de Colca Canyon, overnachting in bergdorpje

  Rond 08.30 uur vertrek je vanuit Arequipa voor de rit omhoog naar de Altiplano. De bus rijdt door het Pampa Cañahuas Nationale Reservaat, waar je hopelijk een lama, alpaca en misschien de wat zeldzamere vicuña (ook een soort lama) tegenkomt. Onderweg stop je meerdere malen om van het uitzicht te genieten: drie vulkanen en de Peruaanse uitgestrekte vlakten zijn zeker de moeite van een paar foto’s waard.

  Het hoogste punt (4820 m.) wordt bereikt op Pata Pampa. Nadat je bij het hotel bent ingecheckt, maak je nog een wandeling naar Coporaque, een traditioneel indianendorp. Als je wilt, kun je deze dag eindigen met een bad in de warmwaterbronnen van La Calera.

  09
  1 nacht
  4 uur
 • 10
  Puno

  Bezoek Cruz del Condor, daarna naar Puno

  Vandaag sta je vroeg op om naar de Cruz del Condor te gaan. Dit is dé plek om de condor te spotten die vanuit de diepte van de canyon op de warme luchtstromen langzaam naar boven komt zweven. Je maakt samen met de gids ook een korte wandeling (circa 1 uur) bij de canyon. Ook bezoek je een traditioneel dorpje en het Antahuilque uitzichtpunt, hier zie je prachtige eeuwenoude pre-Inca terrassen. Na de lunch reis je door naar Puno. Puno ligt op op 3.830 meter is dé uitvalsbasis is voor een tocht over het Titicacameer.

  10
  1 nacht
  5 uur
 • 11
  Amantani eiland

  Boottocht Titicacameer, bezoek Uros eiland en overnachting bij lokaal gezin op Amantani eiland

  Je bezoekt per boot de Uros eilanden, het Amantani eiland en de Sillustani torens uit de Inca periode.
  De Quechua-sprekende bewoners zijn voornamelijk bezig met het maken van keramiek en textiel. ’s Nachts overnacht je in een eenvoudige accommodatie bij een lokale familie op Amantani eiland.

  11
  1 nacht
  3 uur
 • 12
  Puno

  Bezoek aan Taquile eiland en terug naar Puno

  Vandaag breng je nog een bezoek aan Taquile eiland, dat bewoond wordt door een Quechua-sprekende bevolking die door de jaren heen unieke sociale systemen en verfijnde handweef- technieken heeft ontwikkeld. Voordat je het plaatsje Taquile bereikt, waar je de gelegenheid hebt om te lunchen (excl.), moet je eerst nog meer dan 533 treden beklimmen! Hierna vaar je terug naar Puno.

  12
  1 nacht
  3 uur
 • 13
  Cusco

  Van Puno naar Cusco met de bus

  Vandaag reis je per bus in ongeveer zes uur naar de prachtige, koloniale stad Cusco waar de oude geest van de Inca’s nog ronddwaalt. Wandel door de straten van het oude centrum naar het centrale plein Plaza de Armas waar je onder meer de kathedraal kunt bezoeken. In de avond kun je genieten van een diner in één van de gezellige restaurants.

  13
  1 nacht
  6 uur
 • 14
  Cusco

  Vrije dag in Cusco

  Cusco is een levendige stad waar je je niet snel zult vervelen. Slenter via smalle en steile straatjes langs kunstenaarswinkeltjes naar de kleurrijke en schilderachtige wijk San Blas. Hier vind je historische architectuur en een fantastisch uitzicht over de stad! Ook kun je het Museo Inka bezoeken, dit museum heeft de grootste Incaverzameling van de wereld met onder meer mummies.

  Rondom Cusco, in de heilige vallei van de Inca’s, vind je nog steeds vele indrukwekkende Inca ruines, zoals Sacsayhuaman en Ollantaytambo. Als je hier interesse in hebt, vraag onze landenspecialist naar de excursie door de Heilige Vallei van de Inca’s. 

  14
  1 nacht
 • 15
  Aquas Calientes

  Per trein van Cusco naar Aquas Calientes

  Vandaag reis je per trein vanuit Cusco naar Aguas Calientes, het startpunt voor een bezoek aan Inca stad Machu Picchu. Aguas Calientes ligt prachtig, in een diepe kloof met uitzicht op stenen kliffen en bossen. Als je zin hebt, kun je een bezoek brengen aan de natuurlijke warmwaterbronnen waar het dorp haar naam aan te danken heeft.

  15
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 16
  Cusco

  Bezoek Machu Picchu, per avondtrein naar Cusco

  Het is een aanrader om vroeg op te staan zodat je zon kunt zien opkomen over Machu Picchu!  Waan je een dag lang in het mysterieuze en mystieke Inca tijdperk voor je terugreist per trein naar Cusco.

  Suggestie: Als je voor een prachtig uitzicht op Machu Picchu graag de ‘Machu Picchu Hill’ Wayna Picchu wilt beklimmen, kan dit voor een toeslag op de entreeticket. Let op: het is een steile klim dus je conditie moet goed zijn en er worden maximaal 400 personen per dag toegelaten (200 om 07.00 uur en 200 om 10.00 uur). Als je hier interesse in hebt, horen we dit graag en nemen het op in het reisvoorstel. Graag wijzen we je erop dat het niet mogelijk is dit ter plaatse nog bij te boeken.

  16
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 17
  Cusco

  Vrije dag in Cusco

  Vandaag heb je nog een hele dag om het gezellige Cusco en de prachtige omgeving te verkennen.

  17
  1 nacht
 • 18
  Lima

  Transfer naar vliegveld, binnenlandse vlucht naar Lima, vlucht naar Amsterdam

  Vandaag is het weer tijd om naar huis te gaan. Je wordt naar het vliegveld van Cusco gebracht, voor de vlucht naar Lima, vanwaar je weer terug naar huis vliegt.

  18
  1 nacht
 • 19
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Aankomst in Amsterdam. Vind je het leuk een reisverslag te lezen van een bezoek aan de hoogtepunten van Peru, lees dan Joanne op verkenning in Peru.

  19
  16 uur 30 min

Inclusief

 • Genoemde transfer van- en naar de vliegvelden
 • Bustickets zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Treintickets zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 1 overnachting bij een lokale familie
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd
 • Trekking volgens programma met Engelssprekende gids
 • Entreegeld Machu Picchu

Locatie rondreis

Op ontdekkingstocht in het land van de Inca's

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks