Machu Picchu geheimen & de Inca Trail

22-daagse reis langs de meest bekende hoogtepunten van Peru & de beroemde Inca Trail

Machu Picchu geheimen & de Inca Trail

Onze Machu Picchu geheimen en de Inca Trail is een individuele rondreis van 3 weken met het openbaar vervoer door het indrukwekkende Peru. Je reist langs de meest bekende hoogtepunten van Peru en sluit de reis met een knaller af; namelijk de beroemde Inca Trail.

Een afwisselende reis geschikt voor liefhebbers van actieve, culturele en avontuurlijke excursies. En natuurlijk is er genoeg tijd om de koloniale steden en vriendelijke bevolking te leren kennen.

Jouw bijzondere reis door het land van de Inca’s

Vanuit Lima reis je eerst naar Ica en Nazca en logeer je in een oud klooster in Arequipa. Daarna maak je ook een trip naar de Colca Canyon waar je op zoek gaat naar de condors. Je reist verder naar Puno aan het Titicacameer en daarna naar Cusco. Vanuit Cusco maak je de zeer bijzondere en unieke Inca Trail! Voor en na de trekking logeer je in Cusco in een bijzonder hotel met een ‘verhaal’.

De Inca trail; ontdek de geheimen van Machu Picchu 

De Inca’s leven al sinds de 13e eeuw in Peru, voornamelijk in de omgeving van Cusco. In de loop der jaren verspreidden de Inca’s tot ver over de grens tot Argentinië en werden daarmee een van de grootste rijken ter wereld. Vandaag de dag vind je in Peru nog vele sporen terug van de Inca’s.

Één van de bekendste is toch wel de ruïnestad Machu Picchu, waar je tijdens deze reis op ontdekkingstocht gaat. En niet zomaar een, nee je legt de authentieke Inca trail af. Een uitdagende hike van 4 dagen die je brengt langs kleine dorpen, rivieren, besneeuwde bergtoppen en de Pacaymayo vallei. Onderweg kom je archeologische vindplaatsen tegen en bereik je grote hoogtes tot wel 4200 meter. Na 4 dagen bikkelen is hét moment dan toch eindelijk daar; het eerste uitzicht over Machu Picchu. Als één van de eerste bereik je de zonnepoort ‘Inti-punku’, vanwaar je de zon ziet opkomen. Een magisch moment die je niet snel zal vergeten.

Wil je jouw Machu Picchu geheimen en Inca Trail reis net even anders invullen? Een paar dagen extra verblijven in Arequipa of de reis juist verkorten? Dat kan! Kom in contact met reisspecialist en Peru-expert Joanne en maak de reis van jouw dromen langs de Inca’s.

 • 1
  Lima

  Vertrek in Amsterdam, aankomst op de luchthaven & transfer naar hotel

  Je vliegt op Lima, een vlucht van ongeveer 13 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  13 uur
  Lima
 • 2
  Lima

  Vrije dag in Lima

  Je vrije dag in Lima kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. Bezoek bijvoorbeeld enkele van de diverse interessante musea, en natuurlijk de Plaza de Armas en de Plaza San Martín, twee belangrijke pleinen in het centrum van Lima.
   

  02
  1 nacht
 • 3
  Ica

  Per bus van Lima naar Ica

  Vanuit Lima reis je per bus langs de kust van de Pacific richting het zuiden, naar Ica. Je hotel bij Ica ligt aan de zandduinen & lagune van het nabij gelegen Huacachina.

  03
  1 nacht
  5 uur
 • 4
  Huacachina

  Vrije dag

  Vandaag kan je een excursie maken naar de Ballestas eilanden, een must voor dierenliefhebbers; duizenden zeeleeuwen en vogels hebben hier hun thuisbasis. Een leuke aanvulling op de Ballestas eilanden excursie is een bezoek aan het Paracas National Reserve! Graag adviseert onze landenspecialist je over de mogelijkheden. 

  04
  1 nacht
 • 5
  Nazca

  Per bus van Ica naar Nazca

  Je reist per bus van Ica door het kustgebergte en over droge vlaktes naar Nazca.

  05
  1 nacht
  2 uur
 • 6
  Arequipa

  Vrije dag in Nazca, per nachtbus naar Arequipa

  Bezoek bijvoorbeeld de pré-Inca begraafplaats van Chauchilla. Hier kun je meerdere mummies bezichtigen, die door het droge woestijnzand goed bewaard gebleven zijn. Graag boeken we een excursie voor je. Ook kun je een rondvlucht maken om de Nazca lijnen beter te kunnen zien. Dit is voor velen een onvergetelijke ervaring. Deze excursie kunnen we ook voor je regelen. 

  06
  1 nacht
  11 uur
 • 7
  Arequipa

  Aankomst in Arequipa, vrije dag

  ’s Ochtends vroeg kom je aan in Arequipa. Ondanks de vroege aankomst, hebben we geregeld dat je hotelkamer in het hotel meteen beschikbaar is. De ‘witte stad’ is een rustige, koloniale stad op een hoogte van ca. 2.300 meter. De stad is omringd door vulkanen waarvan de hoogste en meest bekende El Misti heet.

  07
  1 nacht
 • 8
  Arequipa

  Vrije dag in Arequipa

  Arequipa staat bekend om haar kloosters & kathedralen. Het prachtige klooster van Santa Catalina is zeker een bezoek waard. Meer dan 400 jaar lang hebben hier nonnen in complete afzondering geleefd, totdat het klooster in 1970 voor publiek geopend werd. Het klooster wordt nu nog deels bewoond door nonnen. In de La Catolica universiteit ligt ‘Juanita’, een uitzonderlijk goed bewaarde Inca mummie. Dit meisje werd door de Inca’s aan de vulkanen geofferd om de goden gunstig te stemmen.  Een interessante tentoonstelling!

  08
  1 nacht
 • 9
  Colca Canyon

  Vertrek vanuit Arequipa naar de Colca Canyon, overnachting in bergdorpje

  Vandaag vertrek je rond 08.30 uur vanuit Arequipa voor de rit omhoog naar de Altiplano. De bus rijdt door het Pampa Cañahuas Nationale Reservaat, waar je kennis maakt met de lama, alpaca en misschien de wat zeldzamere vicuña, ook een soort lama. Onderweg stop je meerdere malen om van het uitzicht te genieten: drie vulkanen en de Peruaanse uitgestrekte vlakten zijn zeker de moeite van een paar foto’s waard.

  Het hoogste punt (4820 meter) wordt bereikt op Pata Pampa. Je hotel ligt in Coporaque, een traditioneel indianendorp, en natuurlijk kun je hier nog heerlijk rondwandelen. Als je wilt, kun je de dag eindigen met een bad in de warmwaterbronnen van La Calera.

  09
  1 nacht
  5 uur
 • 10
  Puno

  Bezoek Cruz del Condor, daarna naar Puno

  Vandaag sta je vroeg op om naar de Cruz del Condor te gaan. Dit is dé plek om de condor te spotten die vanuit de diepte van de canyon op de warme luchtstromen langzaam naar boven komt zweven. Je maakt samen met de gids ook een korte wandeling (circa 1 uur) bij de canyon. Ook bezoek je een traditioneel dorpje en het Antahuilque uitzichtpunt, hier zie je prachtige eeuwenoude pre-Inca terrassen. Na de lunch reis je door naar Puno. Puno ligt op op 3.830 meter is dé uitvalsbasis is voor een tocht over het Titicacameer.

  10
  1 nacht
  6 uur
 • 11
  Amantani eiland

  Boottocht Titicacameer, bezoek eilanden, overnachting bij lokaal gezin op Amantani eiland

  Je bezoekt vandaag per boot de Uros drijvende eilanden, Amantani eiland en de Sillustani torens uit de Inca periode. De Quechua-sprekende bewoners van Amantani eiland zijn vooral bezig met het maken van keramiek en textiel. Je overnacht bij een lokale familie op Amantani eiland!

  11
  1 nacht
  3 uur
 • 12
  Puno

  Bezoek aan Taquile eiland en terug naar Puno

  Vandaag breng je nog een bezoek aan Taquile eiland, waar je kennis maakt met de lokale bevolking. Voordat je het plaatsje Taquile bereikt, waar je de gelegenheid hebt om te lunchen (excl.), moet je eerst nog meer dan 533 treden beklimmen! Hierna vaar je terug naar Puno, waar je vanavond overnacht.

  12
  1 nacht
  3 uur
 • 13
  Cusco

  Van Puno naar Cusco met de bus

  Vandaag ga je per bus naar de prachtige, koloniale stad Cusco waar de oude geest van de Inca’s nog ronddwaalt. Slenter door de smalle straten van het oude centrum en over het centrale plein Plaza de Armas naar de kathedraal. In de avond kun je genieten van een diner in één van de gezellige restaurants. Je slaapt in bijzonder hotel Niños, waarvan alle opbrengsten direct naar de Nederlandse stichting Stichting Niños Unidos Peruanos gaan, waardoor dagelijks honderden straatkinderen opgevangen kunnen worden!

  13
  1 nacht
  7 uur
 • 14
  Cusco

  Vrije dag in Cusco

  Cusco is een levendige stad waar je je niet snel zult vervelen. Slenter via smalle en steile straatjes langs kunstenaarswinkeltjes naar de kleurrijke en schilderachtige wijk San Blas. Hier vind je historische architectuur en een fantastisch uitzicht over de stad! Ook kun je het Museo Inka bezoeken, het museum heeft de grootste Incaverzameling van de wereld met onder meer mummies. Rondom Cusco kunnen we een excursie door de heilige vallei van de Inca’s verzorgen, hier vind je nog steeds vele indrukwekkende Inca ruines! 

  14
  1 nacht
 • 15
  Wayllabamba

  Start van de Inca Trail, vanuit Cusco via Ollantaytambo naar Wayllabamba, kamperen

  Deze dag begin je met het inpakken van je bagage voor de komende 4 dagen, de rest kunt je achterlaten in je hotel. Je vertrekt  in de vroege ochtend richting Ollantaytambo (ca. 2 uur rijden) waar je een ontbijt kunt nuttigen (excl.), coca blaadjes (tegen hoogteziekte) kunt kopen en/of een handige houten loopstok kunt kopen.

  Hierna vervolg je de tocht per bus naar Piskacucho op 2650 meter hoogte, waar je je paspoort laat zien en begint aan de trekking van de Inca Trail richting Machu Picchu. Vandaag wandel je totaal ongeveer 4 uur terwijl je langs rivieren, kleine dorpjes en prachtige uitzichten loopt! Je overnacht in een tentenkamp bij  Wayllabamba op 3000 meter hoogte. Hiervandaan heb je een spectaculair uitzicht over de besneeuwde Veronica berg (5832 meter hoog).

  15
  1 nacht
  2 uur
 • 16
  Pacaymayo

  Inca Trail: van Wayllabamba via Warmiwanusca naar Pacaymayo, kamperen

  De dag begint vroeg met een ontbijt midden in de natuur. Vandaag is het ongeveer 7 uur wandelen vanuit Wayllabamba naar de Pacaymayo vallei. Je passeert de meest bekende bergpas de AbraWarmihuañusca (Dead Woman’s Pass op 4200 m hoogte).  Doe het rustig aan en neem onderweg af een toe chocolaatje, snoepje of coca blaadje wat zal helpen tegen de hoogte. Vanaf de bergpas heb je een prachtig uitzicht en kun je verschillende vogels zien. Bij het tentenkamp van de Pacaymayo vallei wordt het diner gemaakt!

  16
  1 nacht
 • 17
  Winay Huayna

  Inca Trail: van Pacaymayo via Puya Patamarka naar Winay Huayna, kamperen

  Vandaag is de zwaarste dag van de Inca Trail, het is de langste dag wandelen (zo’n 8 uur), maar ook het meest indrukwekkend en interessant vanwege de archeologische plaatsen die je onderweg tegenkomt. Zo zie je onderweg de ruïnes van Phuyupatamarc. Je overnacht in een tentenkamp van Wiñaywayna.

  17
  1 nacht
 • 18
  Cusco

  Inca Trail: aankomst Machu Picchu, bezichtiging, avondtrein naar Cusco

  De dag begint heel vroeg: om 04.00 uur! waarna je naar de zonnepoort ‘Inti-punku’ vertrekt. Hiervandaan kan je de zon zien opkomen boven de Machu Picchu; een magisch moment! De gids zal je meer uitleg geven over deze bijzondere Inca stad, en je hebt voldoende tijd voor het nemen van foto’s. Hierna kan je terug naar Aguas Calientes lopen, of de bus terug nemen (excl). Als je hier op tijd aankomt, kun je nog een bezoek brengen aan de thermale baden. Na de lunch neem je trein terug naar Cusco, waar je vanavond weer in hetzelfde gezellige hotel verblijft.

  18
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 19
  Cusco

  Vrije dag in Cusco

  Vandaag heb je nog de hele dag de tijd om heerlijk door Cusco te slenteren en te relaxen op de binnenplaats van je hotel. Niets moet, alles mag.

  19
  1 nacht
 • 20
  Lima

  Transfer naar vliegveld, binnenlandse vlucht naar Lima (exclusief), transfer naar hotel

  In de loop van de ochtend, afhankelijk van je vluchttijd, word je opgehaald bij je hotel en naar de luchthaven van Cusco gebracht. Je vliegt in ongeveer een uur naar Lima, waar je weer wordt opgewacht en naar je hotel in Miraflores gebracht. 

  20
  1 nacht
  1 uur
 • 21
  Lima

  Transfer naar vliegveld, vertrek uit Lima

  Vandaag is dan echt de laatste dag van je vakantie. Je hebt nog tijd om rustig je spullen in te pakken, wat laatste souvenirs te kopen, dan word je opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor je internationale vlucht terug naar Europa waar je de volgende dag aankomt.

  21
  1 nacht
 • 22
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Aankomst Amsterdam

  22
  13 uur

Inclusief

 • Transfers zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Hotelovernachtingen
 • Tours & excursies met internationaal gezelschap met Engelssprekende gids zoals in het reisvoorstel genoemd
 • Trekking volgens programma met Engelssprekende gids in internationaal gezelschap
 • Treinticket zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Entreegeld Inca Trail
 • Trekking equipment & dragers voor equipment
 • Maaltijden bij 2-daagse excursie naar Colca Canyon en naar Titicameer
 • Maaltijden bij de Inca Trail trekking

 

Locatie rondreis

Machu Picchu geheimen & de Inca Trail

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks