Via de Colca Canyon naar Puno

Een bezoek aan de Cruz del Condor

Een bezoek aan de Cruz del Condor

Via de Colca Canyon naar Puno

Een hoogtepunt van deze bouwsteen door de Colca Canyon is een bezoek aan de Cruz del Condor waar je een schitterend uitzicht hebt op de canyon en wellicht ook de majestueuze condor ziet overvliegen. Deze tocht door een van de diepste canyons ter wereld begint in Arequipa, daarna maak je een rit langs verschillende traditionele Andes dorpjes waar je kennis maakt met de lokale bevolking in hun schitterende traditionele kledij.

Geniet van de prachtige vergezichten in een ruige, woestijnachtige omgeving van de Colca Canyon. Je verblijft in een pittoresk bergdorp, van waaruit je ook een bezoek kunt brengen aan de warmwaterbronnen!

Na het bezoek aan de Cruz del Condor reis je de volgende middag door naar Puno, bij het Titicacameer.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 2 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Van Arequipa naar de Colca Canyon, overnachting in bergdorpje

Rond 7.30 uur vertrek je vanuit Arequipa voor de rit omhoog naar de Altiplano. De minibus rijdt door het Pampa Cañahuas Nationale Reservaat, waar je misschien een lama, alpaca of de wat zeldzamere vicuña zult zien. Onderweg stop je meerdere malen om van het uitzicht te genieten: drie vulkanen en de Peruaanse uitgestrekte vlakten zijn zeker de moeite van een paar foto’s waard.
Het hoogste punt (4820 m.) wordt bereikt op Pata Pampa. Tijdens de rit stop je om een lokale ‘Mate de Coca’ (thee met coca bladeren) te drinken. Aangekomen in de Colca Canyon kijk je eerst rond in het dorp Chivay. Voor de lunch word je naar het hotel gebracht in Coporaque, een traditioneel bergdorpje. ’s Middags kun je eventueel de warmwaterbronnen van La Calera bezoeken of relaxen in een hangmat bij het hotel en genieten van het prachtige uitzicht!

Dag 2

Bezoek Cruz del Condor, naar Puno

Vanochtend ga je naar de Cruz del Condor. Dit is dé plek om de condor te spotten vanaf een hoog klif van waar je uitkijkt op het diepste gedeelte van de Colca Canyon. De condors komen op de warme luchtstromen langzaam naar boven zweven, erg indrukwekkend! Je maakt samen met de gids een korte wandeling naar de uitzichtpunten bij de canyon.
Onderweg met de minibus bezoek je het traditionele dorp Pinchollo en de mooiste kerk in de vallei te Yanque. Ook stop je bij het Antahuilque uitzichtpunt, hier zie je prachtige eeuwenoude pre-Inca terrassen. Vervolgens reis je na lunchtijd vanuit Chivay naar Puno.
Je kunt een extra dag toevoegen als je meer tijd wilt in deze omgeving, op dag 3 is dan ook een excursie ‘Meet the Locals’ inbegrepen. Het is ook mogelijk om deze bouwsteen te eindigen in Arequipa in plaats van Puno, geef je wensen aan ons door!

Inclusief

  • 1 hotelovernachting inclusief ontbijt
  • Transfers zoals genoemd in het reisvoorstel
  • Tours & excursies in internationaal gezelschap zoals in het reisvoorstel genoemd
  • Engelssprekende gids op dag 1 & dag 2

Locatie bouwsteen

Via de Colca Canyon naar Puno

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks