Rieteilanden & Uros indianen

Het beroemde Titicacameer

Het beroemde Titicacameer

Rieteilanden & Uros indianen

Tijdens deze bouwsteen bezoek je het het beroemde Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld! Je maakt een boottocht over dit meer, bezoekt de unieke en drijvende Uros rieteilanden en Taquile eiland. Hierna keer je terug naar je hotel in Puno waar je de eerste nacht ook verbleef. 
Eventueel kan je hier een 4-daagse bouwsteen van maken, dan slaap je op dag 2 bij een lokale familie thuis op Amantani eiland voor je terugkeert naar je hotel in Puno.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Puno

Vandaag kom je aan in Puno, gelegen op 3.830 meter. Puno is dé uitvalsbasis is voor een tocht over het Titicacameer. Afhankelijk van hoe je reist, en hoe laat je aankomt, kun je wellicht al wat door deze stad wandelen, een verzamelplaats van toeristen die het Titicacameer gaan bezoeken, of al hebben bezocht!

Dag 2

Boottocht Titicaca meer, bezoek Uros & Taquile eiland, naar Puno

Vandaag maak je een boottocht in een internationale groep. Je bezoekt de zelfgemaakte drijvende Uros rieteilanden en maakt kennis met de bewoners. Ook ga je naar Taquile eiland, wat bewoond wordt door een Quechua-sprekende bevolking die door de jaren heen unieke sociale systemen en verfijnde eigen weeftechnieken heeft ontwikkeld. Hierna keer je terug naar Puno.

Eventueel kan je deze bouwsteen verlengen met een overnachting bij een lokale familie op Amantani eiland. De bewoners van Amantani eiland zijn voornamelijk bezig met het maken van keramiek en textiel.

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt kan de verdere reis door Peru of naar Bolivia beginnen! Vanuit Puno kun je naar de sfeervolle, koloniale stad Cusco reizen, om een paar dagen te slenteren door de Inca hoofdstad. Of reis naar het buurland Bolivia. Vanuit Puno kan je binnen een dag naar La Paz reizen, of je reist via Copacabana naar La Paz om de reis op te breken en de omgeving te verkennen!

Inclusief

  • 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Boottickets zoals genoemd in het reisvoorstel
  • Excursie met Engelssprekende gids zoals in het reisvoorstel genoemd
  • Lunch op dag 2
  • Genoemd vervoer van- en naar het hotel

Locatie bouwsteen

Rieteilanden & Uros indianen

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks