Kloosters en kathedralen in Arequipa

Ontdek de prachtige stad Arequipa

Ontdek de prachtige stad Arequipa

Kloosters en kathedralen in Arequipa

In de bergachtige streek in het westen van de Andes ligt, op meer dan 2.300 meter hoogte, de prachtige stad Arequipa; omringd door spectaculaire bergen en canyons. Vanaf het historische Plaza de Armas in het centrum van de stad heb je een prachtig uitzicht op de bijna 6.000 meter hoge vulkaan El Misti met zijn besneeuwde bergtop.

Er hangt een relaxte sfeer en met het ‘eeuwige lente’-klimaat is het heerlijk rondslenteren over de pleinen en sfeervolle straten. Maak kennis met deze sfeervolle stad die ook wel de ‘witte stad’ wordt genoemd.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Arequipa

Vandaag kom je aan in de sfeervolle en koloniale stad Arequipa. De stad ademt een relaxte sfeer uit en biedt goede mogelijkheden voor een drankje op een zonnig terras of in één van de café’s. Slenter door de kleurrijke en sfeervolle straatjes en bekijk de El Misti vulkaan vanaf het plein Plaza de Armas. In de avond kun je genieten van een heerlijk diner in één van de vele restaurants.

Dag 2

Vrije dag in Arequipa

Arequipa staat bekend om haar kloosters & kathedralen. Het prachtige klooster van Santa Catalina is zeker een bezoek waard. Meer dan 400 jaar lang hebben hier nonnen in complete afzondering geleefd, totdat het klooster in 1970 voor publiek geopend werd. Het klooster wordt nu nog deels bewoond door nonnen. In de La Catolica universiteit ligt ‘Juanita’, een uitzonderlijk goed bewaarde Inca mummie. Dit meisje werd door de Inca’s aan de vulkanen geofferd om de goden gunstig te stemmen. Een interessante tentoonstelling!

Inclusief

  • 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Kloosters en kathedralen in Arequipa

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks