Inca Trail klassiek

Trekking naar de mystieke stad Machu Picchu

Trekking naar de mystieke stad Machu Picchu

Inca Trail klassiek

Stap in de voetsporen van de oude Inca’s en ‘ontdek’ de mystieke stad Machu Picchu. De Inca Trail is een tocht die je niet snel zult vergeten! Door de dichtbegroeide jungle, over oude Inca paden loop je naar het hoogste punt op 4.200 meter. Onderweg kom je langs oude Inca-overblijfselen en heb je prachtige vergezichten op de Andes. De laatste dag: vroeg uit de veren en genieten van de sfeervolle zonsopgang over Machu Picchu, een onvergetelijke ervaring!

Indien je een 4-daagse medium/zware trekking misschien wat zwaar vindt, kun je ook kiezen voor de 2-daagse korte versie van de Inca Trail. Je reist dan een gedeelte van de tocht per trein. Indien de Inca Trail volgeboekt is kunnen we als alternatief de Salkantay Trek aanbieden.

Deze bouwsteen duurt 4 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vanuit Cusco via Ollantaytambo naar Wayllabamba

Je vertrekt in de vroege ochtend, rond 05.30 – 06.00 uur, richting Ollantaytambo (ca. 2 uur rijden) waar je een ontbijt kunt nuttigen (excl.) en bijvoorbeeld cocablaadjes (tegen hoogteziekte) kunt kopen. Hierna gaat de tocht per bus verder naar Piskacucho op 2.650 m. hoogte, waar je je paspoort laat zien en begint aan de Inca Trail! Vandaag wandel je totaal ongeveer 4 uur langs rivieren, kleine dorpjes en prachtige uitzichten!
Je loopt langs de Urubamba rivier en maakt een korte stop bij de Miskay-gemeenschap op zo’n 2800 m. hoogte. Je overnacht in een tentenkamp bij Wayllabamba op 3000 m. hoogte, met een spectaculair uitzicht over de besneeuwde Veronica berg (5832 m.).

Dag 2

Van Wayllabamba via Warmiwanusca naar Pacaymayo

De dag begint vroeg, vandaag is het ongeveer 7 uur wandelen vanuit Wayllabamba naar de Pacaymayo vallei. Je passeert de meest bekende bergpas de Abra Warmihuañusca (Dead Woman’s Pass op 4.200 m. hoogte). Doe het rustig aan en neem onderweg af een toe een snoepje of coca blaadje wat zal helpen tegen de hoogte. Vanaf de bergpas heb je een prachtig uitzicht!
Vervolgens daal je af naar de Pacaymayo vallei. Onderweg heb je de kans om verschillende vogels te spotten! Bij het tentenkamp van de Pacaymayo vallei wordt het diner gemaakt en overnacht je.

Dag 3

Van Pacaymayo via Puya Patamarka naar Winay Huayna

Na het ontbijt vervolg je de trekking. Vandaag is het de langste dag wandelen (zo’n 8 uur), maar ook het meest indrukwekkend en interessant. Zo stop je onderweg bij 3 indrukwekkende archeologische plaatsen, steek je hoge bergpassen over en wandel je door het regenwoud. Ook de ruïnes van Phuyupatamarca staan vandaag op het programma. ’s Avonds overnacht je in het tentenkamp van Wiñaywayna. Hier heb je de gelegenheid een warme douche te nemen en er is een restaurant waar je o.a. kunt genieten van een lekker koud (en welverdiend) biertje.

Dag 4

's Morgens bezoek Machu Picchu, daarna per trein terug naar Cusco

Je begint de dag vroeg om 4.00 uur en vertrekt naar de zonnepoort ‘Inti-punku’. Hiervandaan kan je de zon zien opkomen boven de Machu Picchu; een magisch moment! Hierna zal de gids je meer uitleg geven over deze bijzondere Inca stad en heb je de tijd voor het nemen van foto’s. Eventueel kun je terug naar Aguas Calientes lopen, of de bus terug nemen (excl). Als je daar op tijd aankomt, kun je nog een bezoek brengen aan de thermale baden. ’s Middags neem je de trein terug naar Cusco en eindigt deze bouwsteen.
Je kunt nog een paar dagen in Inca hoofdstad Cusco blijven om bij te komen van de trek. Het is een gezellige stad! 

Inclusief

 • Trekking volgens programma in internationaal gezelschap met Engelssprekende gids
 • Accommodatie in tenten
 • Trekking uitrusting & dragers hiervoor
 • Slaapmatje (zelf dragen)
 • Maaltijden tijdens de trekking
 • Transfers zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Treinticket zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Entreegeld voor de Inca Trail en Machu Picchu (ochtendbezoek)

 

Locatie bouwsteen

Inca Trail klassiek

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks