Inca Jungle Trek

Avontuurlijk naar Machu Picchu

Avontuurlijk naar Machu Picchu

Inca Jungle Trek

De Inca Jungle Trek is een avontuurlijke variatie op de klassieke Inca Trail! Je begint met een ‘downhill’ mountainbike tocht, wandelt over een Incapad én je hebt optioneel de mogelijkheid om te raften en/of ‘ziplinen‘.

De laatste dag bezoek je de beroemde oude Inca-stad Machu Picchu, na alle inspanningen een onvergetelijke ervaring!

Deze bouwsteen duurt 4 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vanuit Cusco per bus & fiets naar Santa Maria (55 km fietsen)

Om 6.00 uur ’s ochtends verzamel je -samen met de andere reizigers- bij het verzamelpunt. Vandaag staat de eerste activiteit op het programma: fietsen! Een minibusje brengt je in ca. drie uur naar de Malaga Pass op ruim 4300m hoogte, je ontbijt samen onderweg. Hier krijg je een korte uitleg van de gids en dan is het helmen op en gaan!
Gelukkig niet bergop, maar heerlijk bergafwaarts. Na ca. 3 uur fietsen kom je aan in het dorp Huamanmarca. Hier stap je op de bus en kom je een half uur later in Santa Maria aan voor de lunch. 's Middags ben je vrij of kun je tegen bijbetaling gaan raften op de Urubamba rivier. Geniet van het warmere klimaat in Santa Maria terwijl je omringd bent door hoge bergen.

Dag 2

Trekking van Santa Maria naar Santa Teresa (16 km wandelen)

Na een vroeg, maar heerlijk ontbijt begin je vandaag om 6.00 uur met de trekking naar Santa Teresa. De eerste twee uur zijn bergop, maar er wordt onderweg regelmatig gestopt om ook te kunnen genieten van de omgeving en om water bij te vullen. Na een paar uur wandelen kom je het klassieke Inca pad tegen, en wandel je een stukje over deze Trail die ooit de stad Machu Picchu verbond met de junglestad Vilcabamba.
Uiteraard zal je gids ter plaatse veel uitleg geven over het bijzondere verleden van de Inca’s. Hierna ga je gelukkig ook weer een stuk naar beneden. Je komt uit in het dorpje Quellomayo waar de lunch klaarstaat en je even kunt ontspannen in de hangmatten. Je vervolgt de tocht naar de warmwaterbronnen van Cocalmayo waar je uiteraard de gelegenheid krijgt om te relaxen in het water. Tegen het einde van de dag kom je aan in Santa Teresa waar je overnacht.

Dag 3

Trekking van Santa Teresa naar Aguas Calientes (16 km wandelen)

Het is deze ochtend mogelijk om te gaan ziplinen: langs een kabel vlieg je in volle vaart door de prachtige vallei! Daarna ga je per auto naar het beginpunt van de trekking. Je loopt in circa drie uur door de Aobamba Vallei van Hydroelectrica (het eindpunt van de spoorlijn vanuit Cusco) langs de treinrails naar Aguas Calientes. Onderweg stop je in een restaurant voor de lunch. De tocht is prachtig met immense bergen om je heen en al een kleine ‘sneak peak’ van Machu Picchu & Wayna Picchu! In Aguas Calientes heb je de rest van de dag om uit te rusten en het dorpje te ontdekken.

Dag 4

Bezoek Machu Picchu, ’s middags per trein terug naar Cusco

Je staat al vroeg op zodat je de zonsopkomst bij Machu Picchu kunt meemaken. Je hebt vanochtend de keuze: óf om 4.30 uur vanuit Aguas Calientes de ruim 1500 Inca treden omhoog lopen naar Machu Picchu, óf iets later met de bus omhoog. Voor de laatste optie betaal je ter plaatse een klein bedrag bij.
Eenmaal bij Machu Picchu zal de gids een rondleiding geven van circa twee uur. Hierna heb je de gelegenheid om zelf nog wat rond te lopen of de mooie Wayna Picchu berg te beklimmen (excl.) vanwaar je een mooi uitzicht hebt op Machu Picchu. Na je verkenningstocht neem je de bus terug naar Aguas Calientes (excl.) of, als je nog energie over hebt, kun je dit stuk ook lopen. In de middag reis je per trein terug naar Cusco en is deze bouwsteen ten einde. Natuurlijk kunnen we een paar dagen in Cusco opnemen in een reisvoorstel om bij te komen van de trek. 

Inclusief

 • Trekking in internationaal gezelschap met ervaren Engelssprekende ‘adventure’ gids
 • Vervoer van verzamelpunt in Cusco tot Lorenzo Lodge
 • Vervoer naar beginpunt fietstocht & na fietstocht naar Santa Maria
 • 3 overnachtingen in eenvoudige hostals
 • Gebruik van fietsen en volledige uitrusting
 • Maaltijden van ontbijt op dag 1 t/m diner op dag 3
 • Bezoek aan Machu Picchu inclusief gids en entree
 • Treinticket van Machu Picchu (Aguas Calientes) naar Cusco (Poroy station)

Locatie bouwsteen

Inca Jungle Trek

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks