Huaraz & trekking in Huascarán National Park

Ontdek de overweldigende natuur van Noord-Peru

Ontdek de overweldigende natuur van Noord-Peru

Huaraz & trekking in Huascarán National Park

Huaraz ligt ca. 400 kilometer ten noorden van Lima en is hét ‘trekking’-centrum van Peru. De stad ligt in de Cordillera Blanca, een van de meest spectaculaire bergketens in de wereld.

Vanuit Huaraz breng je een bezoek aan het Huascarán National Park, een prachtig gebied met de hoogste besneeuwde bergtoppen van Peru, afgewisseld door vele gletsjers, groene valleien en felblauwe lagunes.

Tijdens de 2-daagse trekking ga je eerst per auto de bergen in, kampeer je bij een mountain lodge en maak je meerdere wandelingen met een gids tussen de besneeuwde bergtoppen. Op deze manier maak je kennis met een bijzonder stukje Peru!
Eventueel kun je er tegen een toeslag een 3-daagse trekking van maken en overnachten in de mountain lodge.
Mocht je een trekking te zwaar vinden, dan kunnen we ook een dagexcursie naar Laguna Llanganuco aanbieden.

 

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Huaraz

Vandaag kom je aan Huaraz, de uitvalsbasis voor een kennismaking met de indrukwekkende Cordillera Blanca in het noorden van Peru. Je kunt zowel met de dagbus als de nachtbus vanuit Lima naar Huaraz reizen. Als je met de bus aankomt kun je makkelijk lopen, want het hotel ligt vlakbij de bushalte. Na het inchecken kun je nog even de stad in, je wandelt in enkele minuten naar het Plaza de Armas, het centrale plein. Omdat de stad meer dan 3000 meter hoog ligt, raden we je aan om rustig aan te doen, zodat je lichaam kan acclimatiseren. In de avond kun je genieten van een heerlijk diner in één van de vele restaurants.

Dag 2

Transfer naar Llanganuco, trekking door de Huaytapallana vallei

Vroeg in de ochtend vertrek je per auto met gids richting het noorden. Tijdens de rit bezoek je de typische Andesdorpjes Carhuaz en Yungay. Vandaaruit ga je verder omhoog naar de besneeuwde toppen van de Huandoy en de Huascaran, na ca. 2,5 uur kom je aan bij de Llanganuco Mountain Lodge diep in het gebergte. Na aankomst kun je even relaxen voor je begint aan de wandeling.
Je loopt in ca. 3 uur door de Huaytapallana Vallei naar de voet van de gletsjer Huandoy, met 6.160 m. één van de hoogste bergen in het gebied. Vanuit de vallei heb je prachtig uitzicht en kun je genieten van de enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Aan de voet van de gletsjer tref je misschien de ijshakkers aan, die grote blokken ijs per paard naar beneden brengen. Vervolgens loop je weer terug naar de Mountain Lodge waar je kunt aanschuiven voor een welverdiende maaltijd. Je kampeert hier op het terrein.

Dag 3

Naar Llanganuco meren & trekking Lagoon 69, terugkeer Huaraz

De auto brengt je in ca. 30 minuten naar de Llanganuco meren: Laguna Chinancocha (vrouwelijk) en Laguna Orkoncocha (mannelijk). Je gids geeft uitleg over de betekenis. Omringd door de besneeuwde hoge toppen waan je je op een magische plek. Dit is tevens het startpunt voor de trekking naar Lagoon 69. Dit op 4.600 m. hoogte gelegen meer is prachtig turkoois gekleurd!
De trekking is een afwisseling tussen vlak terrein en steile paden, en door de hoogte behoorlijk zwaar. Het spectaculaire uitzicht op het meer maakt dit echter meer dan goed! Ca. 17.00 uur ben je weer terug bij de lodge, je wordt vervolgens teruggebracht naar Huaraz.
Indien je kiest voor de 3-daagse trekking heb je een extra nacht in de Mountain Lodge om bij te komen en in omgeving te wandelen.

Dag 4

Vrije dag Huaraz

In de stad Huaraz is genoeg te doen: er zijn prachtige pleinen, verschillende markten en er is een mooi archeologische museum. Je vindt hier weinig koloniale gebouwen, omdat de stad bijna helemaal opnieuw is opgebouwd na een aardbeving in 1970. Ook een dagtrip naar ruïnes van Chavin de Huantar is zeker de moeite waard!

Dag 5

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt kun je je reis in Peru vervolgen. Je kunt bijvoorbeeld per (nacht)bus terug reizen naar Lima, waarbij je vandaag nog de hele dag tijd hebt om Huaraz verder te verkennen. Of reis verder naar het relatief onbekende, maar ongelooflijk indrukwekkende, noorden van Peru. Je kunt per bus naar Trujillo reizen, voor onze bouwsteen Huanchaco, Trujillo en de ruines van Chan Chan, En daarna kun je kennis maken met Chachapoyas en het Fort van Kuelap, een soort Machu Picchu maar dan veel rustiger.

Inclusief

  • 1 of 2 hotelovernachtingen in Huaraz inclusief ontbijt
  • Transfers zoals genoemd in het reisvoorstel
  • Entreegeld Huascaran National Park
  • Engelssprekende gids op dag 1 en  2
  • 1 overnachting in tent met matras, maaltijden van de lunch & diner op 1e dag en lunch op 2e dag trekking. 

 

Locatie bouwsteen

Huaraz & trekking in Huascarán National Park

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks