Huanchaco, Trujillo en de ruines van Chan Chan

Ontspannen in het surfparadijs

Ontspannen in het surfparadijs

Huanchaco, Trujillo en de ruines van Chan Chan

Huanchaco is een relaxed vissersplaatsje aan de kust van Noord-Peru, aan de Grote Oceaan. Hier zijn veel archeologische vindplaatsen in de omgeving zoals Chan Chan, de reliëftekeningen van El Brujo en de Moche tempels Huaca del Sol en Huaca de la Luna. Vlakbij vind je ook de stad Trujillo.

Huanchaco zelf staat bekend als surfparadijs, op het strand kun je de surfers gadeslaan, genieten van de ontspannen sfeer en kijken naar de beroemde ‘Caballitos de totora’, een soort rieten bootjes die al zo’n 3000 jaar gebruikt worden door de lokale vissers!

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Trujillo, transfer naar Huanchaco

Vandaag kom je aan in Trujillo, waarschijnlijk met de nachtbus vanuit Huaraz, een vlucht vanaf Lima of de (nieuwe) directe vlucht vanaf Cusco. Je wordt opgewacht en naar je gezellige hotel in Huanchaco gebracht. Dit relaxte vissersplaatsje is de uitvalsbasis voor een kennismaking met deze prachtige, relatief onbekende regio. In de middag kun je het dorpje verkennen, relaxen bij het zwembad of wandelen over het strand. ’s Avonds kun je genieten van een heerlijk diner in een van de vele (vis)restaurants aan de kust.

Dag 2

Bezoek aan Chan Chan en Arco Iris

In de ochtend kun je ontspannen bij je hotel en wandelen langs de kust. ‘s Middags ga je op excursie in een groep met Engelssprekende gids. Je bezoekt eerst de Arco Iris Temple (ook wel Huaca Dragon), een indrukwekkend overblijfsel uit de eeuwenoude Chimu cultuur.
Hierna bezoek je het archeologische complex Chan Chan. Dit was ooit de woonplaats van zo’n 100.000 bewoners die zich bleven verzetten tegen de uitbreiding van het Inca rijk. Deze uitgestrekte, van adobe (modder) gebouwde stad is de grootste adobe stad ter wereld. Ook staan de ‘Caballitos de Totora’ op het programma: de bijzondere rieten bootjes waarmee lokale vissers de zee op gaan. Aan het einde van de middag word je afgezet bij je hotel in Huanchaco. Maar je kunt ook afgezet worden in het centrum van Trujillo, zodat je het mooie oude centrum kunt bezoeken.

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt kun je je reis door het noorden van Peru vervolgen. Je kunt bijvoorbeeld de bus nemen naar Chachapoyas voor een bezoek aan  de Gocta Waterval en het Fort van Kuelap, een soort Machu Picchu maar dan veel rustiger.

Inclusief

  • 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt.
  • Transfer van Trujillo naar Huanchaco.
  • Halve dag excursie inclusief transfer vanaf hotel.
  • Entreegelden en Engelssprekende gids.

Locatie bouwsteen

Huanchaco, Trujillo en de ruines van Chan Chan

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks