Slenteren door de Inca hoofdstad Cusco

Prachtig, koloniaal & gezellig

Prachtig, koloniaal & gezellig

Slenteren door de Inca hoofdstad

Eens vormde Cusco het hart van het Inca rijk. Later werd de stad veroverd door de Spanjaarden. Zij vernietigden de stad en bouwden een nieuwe koloniale stad op de fundamenten van de Inca bouwwerken. In de heilige vallei van de Inca’s, vlakbij Cusco vind je nog steeds vele indrukwekkende Inca ruïnes, zoals Sacsayhuaman en Ollantaytambo.

Tegenwoordig is Cusco een prachtige, koloniale stad waar de oude geest van de Inca’s nog ronddwaalt. Ook is Cusco een gezellige stad met vele reizigers vanuit de hele wereld, want Cusco is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Machu Picchu!

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Cusco

Vandaag kom je aan in de prachtige, koloniale stad Cusco waar de oude geest van de Inca’s nog ronddwaalt. Slenter door de straten van het oude centrum en struin over het centrale plein Plaza de Armas waar je onder meer de kathedraal kunt bezoeken. In de avond kun je genieten van een diner in één van de gezellige restaurants.

Dag 2

Vrije dag in Cusco

Cusco is een levendige stad waar je je niet snel zult vervelen. Slenter via smalle en steile straatjes langs kunstenaarswinkeltjes naar de kleurrijke en schilderachtige wijk San Blas. Hier vind je historische architectuur en een fantastisch uitzicht over de stad! Ook kun je het Museo Inka bezoeken, het museum heeft de grootste Incaverzameling van de wereld met onder meer mummies.

Rondom Cusco, in de heilige vallei van de Inca’s, vind je nog steeds vele indrukwekkende Inca ruines, zoals Sacsayhuaman en Ollantaytambo. Als je hier interesse in hebt, neem dan eens een kijkje bij de excursie door de Heilige Vallei van de Inca’s.

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt is deze bouwsteen afgelopen. Je vervolgt je reis door Peru, waarbij een bezoek aan Machu Picchu uiteraard niet mag ontbreken! Kies bijvoorbeeld voor de bouwsteen Machu Picchu per trein of voor de avontuurlijke Inca Trail

Inclusief

  • 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Slenteren door de Inca hoofdstad Cusco

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks