Wandelen naar de Gocta waterval in Chachapoyas

700 meter hoge waterval

700 meter hoge waterval

Wandelen naar de Gocta waterval in Chachapoyas

De Gocta Waterval is een waterval van meer dan 700 meter hoog, en alleen bereikbaar via een smal wandelpad door de jungle. Het een van de hoogste watervallen van de wereld!

Vanuit: Chachapoyas
Duur: hele dag
Vertrek: rond 08.00 uur

Deze bouwsteen duurt 1 dag

Bekijk het programma

Dag 1

Wandelen naar de Gocta waterval

Rond 8 uur ‘s morgens word je opgehaald bij je hotel voor de excursie naar Gocta. Na een prachtige rit van ongeveer een uur, door een vallei, langs kleine dorpjes aan de rivier, kom je aan in Cocachimba. In dit kleine dorp begint de wandeling naar de waterval. Het is ongeveer 2 ½ uur lopen over een smal pad: heuvel op, heuvel af, over bruggetjes, door velden en door bossen. Houd er rekening mee dat het hier vaak regent en dat het pad dus erg modderig kan zijn!

Onderweg wordt een korte stop gemaakt bij een kraampje waar je drinkwater en een snack kunt kopen. De waterval komt steeds dichterbij, het geluid wordt steeds luider, en zo vlakbij de waterval gaat het vaak regenen en wordt het koud. Uiteindelijk sta je onderaan de waterval en kun je vol verbazing omhoog kijken naar het water dat onuitputtelijk vanaf meer dan 500 meter hoogte naar beneden valt.

Je hebt hier ongeveer een uur om uit te rusten en foto’s te maken, en wie wil kan zwemmen in het ijskoude water. Daarna loop je weer ruim twee uur over hetzelfde pad terug naar Cocachimba, waar je gaat lunchen met de groep. Eenmaal terug in de zon begrijp je niet dat het beneden zo donker en koud was! Na de lunch rijdt de bus terug naar Chachapoyas en wordt iedereen bij zijn hotel afgezet, je bent einde middag weer in je hotel.

Inclusief

  • Genoemde transfer van- en naar het hotel (vanuit Chachapoyas)
  • Engelstalige gids
  • Lunch
  • Entreegeld

Locatie bouwsteen

Wandelen naar de Gocta waterval in Chachapoyas

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks