Jungle bij Posada Amazonas

Bezoek het Tambopata National Reserve in de Amazone

Bezoek het Tambopata National Reserve in de Amazone

Jungle bij Posada Amazonas

In het zuidoostelijk gedeelte van Peru, tegen de grens met Bolivia, ligt midden in de jungle van de Amazone, het wildreservaat Tambopata National Reserve. Tijdens deze bouwsteen verblijf je in een heerlijke jungle-lodge op ongeveer drie kwartier varen van Puerto Maldonado, in een ‘Communal Reserve’ naast het Tambopata National Reserve. Een bezoek aan de jungle van de Amazone mag eigenlijk niet ontbreken in je reis!

Indien je graag nog een extra nacht in de Posada Amazonas wilt verblijven, kan dit ook! Geef dit dan aan bij het aanvragen van jouw reis. 

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst Puerto Maldonado, transfer naar de Posada Amazonas

Na aankomst op de luchthaven van Puerto Maldonado word je eerst per bus naar Puerto Maldonado Headquarters gebracht. Hier kun je bagage achterlaten die je de komende dagen niet nodig hebt!  Hierna is het nog zo’n 20 kilometer per bus naar de Tambopata River Port, waar je op de boot van de lodge stapt. Je krijgt een lunchbox, en al snel laat je de bewoonde wereld achter je om over de rivier de rust van het regenwoud in te gaan.

Na ongeveer drie kwartier varen kom je aan bij de Posada Amazonas Lodge, waar je welkom wordt geheten en naar je kamer wordt gebracht. Als je wilt kun je vanmiddag een 30 meter hoge  toren beklimmen en genieten van een spectaculair uitzicht, wie weet zie je al papegaaien of  toekans rondvliegen! Na het diner wordt elke avond een presentatie over het eco-tourism project gegeven. Je overnacht vanavond in de Posada Amazonas Lodge.

Dag 2

Verblijf in Posada Amazonas, excursies door het regenwoud

Vandaag maak je vanuit de lodge verschillende mooie tochten door het regenwoud, in een internationale groep. Na het ontbijt begin je met een bezoek aan het Lake Tres Chimbadas, op een half uur varen en drie kwartier lopen. Hier stap je op een boot en je gaat op zoek naar de grote rivierotters, kaaimannen, watervogels en ‘stinkvogels’. Later op de ochtend maak je vanuit de lodge nog een wandeling naar de ‘Parrot Clay Lick’. Vanaf een kijkpunt op ongeveer twintig meter zul je tientallen papegaaien en parkieten in felle kleuren zien, hangend aan muur waar ze elke dag klei komen ‘eten’, een spectaculair gezicht!

Na de lunch in de lodge maak je ’s middags een vaartocht naar een lokale stam, waar je van alles wordt verteld over medicijnen die van planten uit het regenwoud worden gemaakt. In de avond, na het diner, heb je de mogelijkheid om een nachtwandeling te maken, in het pikkedonker ga je op zoek naar kikkers, insecten, slangen en andere dieren! Je overnacht weer in de Posada Amazonas Lodge.

Dag 3

Transfer naar het vliegveld, einde bouwsteen

Na het ontbijt word je per boot en bus eerst naar het Headquarters gebracht, waar je je bagage weer op kunt halen. Daarna word je naar het vliegveld van Puerto Maldonado gebracht. Hiervandaan kun je naar Lima of Cusco vliegen. Afhankelijk van waar je heen vliegt en het vluchtschema kan het zijn dat je heel vroeg al uit de lodge moet vertrekken!

Inclusief

  • 2 overnachtingen in de lodge
  • Maaltijden in de lodge (lunch op dag 1 t/m ontbijt op dag 3)
  • Engelssprekende gids
  • Riviertransport
  • Genoemde transfers van- en naar het vliegveld in Puerto Maldonado
  • Excursies in internationale groep zoals in het reisvoorstel genoemd

 

Locatie bouwsteen

Jungle bij Posada Amazonas

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks