Avontuur diep in de jungle van Tambopata

Ontdek de geheimen van het Peruaanse regenwoud

Ontdek de geheimen van het Peruaanse regenwoud

Avontuur diep in de jungle van Tambopata

Bij deze bouwsteen verblijf je in het Tambopata National Reserve, laat je de bewoonde wereld ver achter je en kom je bijzondere flora en fauna tegen. Vooral de kleurrijke macaws (ara’s) leven hier in grote getale! Je verblijft een nacht in de Refugio Amazonas Lodge en drie nachten in het Tambopata Research Center, diep in de jungle. Een unieke kans om de geheimen van het Peruaanse regenwoud te ontdekken! De overheid laat de lokale gemeenschap hier op een eerlijke manier geld verdienen met het jungle-toerisme.

Deze bouwsteen kan geboekt worden voor de maanden april tot december.

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst Puerto Maldonado, transfer naar de Refugio Amazonas

Na aankomst op de luchthaven word je opgewacht den per bus naar Puerto Maldonado Headquarters gebracht. Hier kun je bagage achterlaten die je deze dagen niet nodig hebt!  Daarna is het nog zo’n 20 kilometer per bus naar de Tambopata River Port, waar je op de boot stapt. Je vaart 2,5 uur door de jungle naar de Refugio Amazonas Lodge, onderweg krijg je een lunchpakket. Na het diner in de lodge heb je de mogelijkheid om met een gids naar de rivier te gaan, op zoek naar krokodillen, slangen en andere dieren!

Dag 2

Naar Tambopata Research Center, activiteiten in de jungle

Na het ontbijt wandel je naar een 30 meter hoge toren om te genieten van een spectaculair uitzicht over de omgeving. Hierna reis je per boot dieper de jungle in naar het Tambopata Research Center. Dit is een van de meest afgelegen jungle lodges van Zuid-Amerika, het is in totaal zo’n 4-5 uur varen.
Tijdens de tocht maak je een stop bij de ‘Chuncho Claylick’, een unieke plek waar elke dag honderden papegaaien, ara’s en parkieten komen om van de sodium- en vitaminerijke klei aan de rivieroever te eten. Het weer bepaalt hoeveel vogels je zult zien, bij regen zijn er minder vogels. Je krijgt weer een lunchpakket.
Na aankomst bij het Research Center kun je een wandeling maken over een pad dat langs de rivier loopt met prachtige uitzichtpunten. De kans is groot dat je papegaaien en apen zult zien! Na het diner wordt een leerzame presentatie over ara’s gegeven.

Dag 3

Tambopata Research Center, activiteiten in de jungle

Vandaag staat al voor het ontbijt een bezoek aan de ‘Macaw Clay Lick’ op het programma. Op heldere dagen zie je hier tientallen grote ara’s, papegaaien en parkieten samenkomen wat voor weer een fantastisch kleurrijk spektakel zorgt! Vooral ’s morgens vroeg is de kans het grootst op vele verschillende soorten vogels!
Na het ontbijt loop je de 5 km lange Floodplain Trail, dit wandelpad gaat door de dichte jungle, langs vijvers en kreekjes. Als je goed rondkijkt, kun je eekhoorns en slingerapen in de bomen zien!
Je luncht vandaag in de lodge, ’s middags bezoek je het Pond Platform. Dit is een uitzichtpunt in het midden van een vijver, je zult hier vele verschillende vogels kunnen spotten. 

Dag 4

Tambopata Research Center, activiteiten in de jungle

Na het ontbijt wandel je vandaag de Terra Firme Trail, een wandeling van zo’n 5 km door een geheel andere omgeving met kleinere bomen. Als het goed is zie je vandaag weer aapjes en je kunt een miereneter tegenkomen!
Je luncht weer in de lodge. Als je wilt kun je ’s middags weer een wandeling maken; de Palm Swamp Trail gaat naar een soort moeras met duizenden palmbomen! Deze Aguaje-palmbomen kunnen 30 m. hoog worden en het fruit van deze boom wordt gegeten door vele soorten apen en ara’s, die je dus ook vandaag zeker weer zult zien.
 

Dag 5

Per boot naar terug Puerto Maldonado, transfer naar vliegveld

Vandaag reis je terug naar de bewoonde wereld. Je vaart eerst naar de Tambopata River Port en wordt vandaar naar het Puerto Maldonado Headquarters gebracht. Hier haal je je bagage weer op en dan word je naar de luchthaven gebracht. Hier vandaan kun je naar Lima of Cusco vliegen, afhankelijk van je verdere reisplannen. Als je bij ons een reis aanvraagt, maken we altijd een kloppend reisvoorstel waarbij we graag rekening houden met je wensen & voorkeuren. Indien je graag nog een extra nacht in het Tambopata Research Center wilt verblijven, dan kan dit ook!

Inclusief

 • 1 overnachting in Refugio Amazonas
 • 3 overnachtingen in Tambopata Research Center
 • Alle maaltijden van lunch op dag 1 t/m het ontbijt op dag 5
 • Engelssprekende gids
 • Riviertransport
 • Genoemde transfer van - en naar het vliegveld in Puerto Maldonado
 • Excursies in internationale groep zoals in reisvoorstel genoemd
 • Entreegeld Tambopata National Reserve

Locatie bouwsteen

Avontuur diep in de jungle van Tambopata

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks