Wat moet je als reiziger weten

Over Zuid-Afrika

Zuid-Afrika wordt ook wel ‘een continent in één land’ genoemd en dat geeft precies weer hoe divers het land is. Het is een geweldig land om te ontdekken. Het kent zoveel verschillende landschappen en bezienswaardigheden, dat het bijna onmogelijk is om dat allemaal tijdens één reis te zien. Het landschap van Zuid-Afrika is zeer gevarieerd en kan verdeeld worden in 21 natuurlijke regio’s.

Zuid-Afrika heeft een overweldigende flora en fauna, met planten en dieren die nergens anders ter wereld voorkomen. Er zijn negentien Nationale Parken. Het grootste Nationale Park is het beroemde Krugerpark waar je de Big Five (olifant, buffel, luipaard, leeuw en neushoorn) en nog vele andere indrukwekkende dieren kunt tegenkomen. Maar het land heeft ook een rijke historie met veel Nederlandse invloeden die je terugvindt in gebouwen en monumenten.

Wanneer je rondreist, doorkruis je de meest schitterende en afwisselende landschappen zoals de groene Tuinroute, de ruige kustgebieden en de mystieke Drakensbergen In Zuid-Afrika leven veel verschillende (en soms eeuwenoude) volkeren met elk zijn eigen taal en cultuur. In de staatjes Swaziland (eSwatini) en Zululand kun je kennismaken met de stammen en hun kleurige kleding. Hier ontmoet je het echte Afrika.

Bouwstenen Zuid-Afrika

01 25

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks