Reisrestricties OutSight bestemmingen

9min. leestijd

Landen van over de gehele wereld nemen allerlei stappen om het coronavirus te stoppen. Grenzen worden gesloten en net zoals bij ons in Nederland zijn er allerlei strikte beperkingen en maatregelen. De afgelopen weken zien we echter dat deze maatregelen haar vruchten hebben afgeworpen en dat het aantal nieuwe besmettingen voor, in ieder geval veel Europese landen, afneemt. Er wordt daarom ook gekeken naar het langzaam maar zeker weer openstellen van de grenzen. Vanaf 15/06 gaan in ieder geval de grenzen tussen een aantal Europese landen weer open. Hoe gaat het echter met de landen buiten Europa? Hoe gaat het met de landen waar wij fan van zijn? Waar we jullie altijd met veel plezier naar toe sturen?

We hebben een vereenvoudigt overzicht gemaakt voor elk van onze bestemmingen. Zo kun je in een oogopslag zien wat de reis mogelijkheden zijn van de landen.

Laatste update: 10/07/20

Land Gesloten Toegankelijk*
Argentinie 01/sep  
Armenie    
Belize   15/aug
Bolivia    
Botswana   15/jun
Cambodia   open
Chili    
China    
Colombia 31/aug  
Costa Rica 01/aug  
Cuba 31/aug  
Dubai   07/jul
Georgie   01/aug
Ijsland   open
India    
Indonesië 01/sep  
Japan   met beperkingen
Jordanie    
Kenia    
Laos    
Malediven   15/jul
Maleisië 31/aug  
Marokko 10/aug  
Mexico   deels 01/07/2020
Myanmar 31/jul  
Namibië 18/sep  
Nicaragua   open
Nepal 22/jul  
Peru 31/jul  
Portugal   open
Sri Lanka   01/aug
Spanje   open
Tanzania   open
Tibet    
Vietnam    
Zuid Afrika    

*Toegankelijk kan betekenen dat nog niet alle bezienswaardigheden, horeca etc. geopend zijn

Let op dit zijn de reismogelijkheden die worden geboden door de landen zelf. Kijk op de website van het ministerie van buitenlandse zaken voor het leidende reisadvies dat wordt afgegeven door de Nederlandse overheid.

Wil je zelf in de gaten houden wat er in de landen gebeurd? Neem dan hier een kijkje voor de status per land. Wil je het zien specifiek voor de landen binnen de EU kun je op de speciale 'reopen Eu' website kijken. 

ANVR

Heb je vragen over wat de gevolgen zijn voor Corona en het nu weer mogen reizen naar een aantal bestemmingen? De ANVR heeft hiervoor een document waarin een serie vragen wordt behandeld. Je kunt uiteraard ook altijd contact opnemen met OutSight Travel.