Japan

Yokohama Cup Noodle Museum

2min. leestijd

Een unieke beleving, bezoek het Cup Noodle Museum in Yokahama!

Per jaar worden er in Japan 55 miljoen cup noodles geconsumeerd. Omdat dit gerecht zo verweven is met de de Japanse eetcultuur is er een museum gebouwd waar je de historie van de cup noodle kunt ervaren. Momofuku Ando vond in 1958 de kip ramen (noodle) uit en sinds 1971 wordt deze als cup noodle verkocht.

In dit vijf verdieping tellende museum wordt je meegenomen in de geschiedenis van de cup noodle. Het leukste van dit museum is de verdieping waar je zelf aan de slag kan! Er zijn twee populaire activiteiten waar je aan kan deelnemen: het ontwerpen van je eigen cup met noodles die je zelf kan samenstellen met jouw favoriete smaken. De andere activiteit is een workshop noodles maken van A tot Z. Een unieke ervaring waarbij je jouw eigen creatie mee mag nemen, kortom een super leuk souvenir!

Heb je trek gekregen naar al deze activiteiten? Ga een verdieping hoger om jouw smaakpapillen aan het werk te zetten. Er is een foodcourt ingericht met verschillende noodle gerechten uit alle streken van Japan

Yokohama is vanuit Tokyo goed te bereiken per trein. 

01 01