Amerika

Yellowstone National Park

4min. leestijd

Wist je dat Yellowstone het eerste Nationale Park ter wereld is? Een fantastisch park vol met geisers, modderpotten, gekleurde warmwaterbronnen en prachtige velden met wilde bloemen. Naast deze prachtige natuur leeft er ook veel wild in Yellowstone. Het kan zomaar zijn dat je de grizzlybeer onderweg tegen komt….maar zeker zul je elanden, herten en bizons spotten.

Yellowstone is groot, heel groot bijna 9000 vierkante kilometer. Eén van de belangrijkste hotspots is de Old Faithful. Dit is de meest actieve geiser en spuit elke 60 tot 80 minuten. Dit mag je zeker niet missen.

Maar er is meer….een canyon met watervallen, de kloof ‘Lower Falls’ en een schitterend meer. 

Yellowstone heeft vijf ingangen:

  • North Entrance
  • North East Entrance
  • East Entrance
  • South Entrance
  • West Entrance

Via de North Entrance leidt de weg naar Mammoth Hot Springs. De North East Entrance gaat naar Roosevelt. De East Entrance naar Fishing Bridge. De South Entrance naar West Thumb en The West Entrance naar Madison. Er loopt een rondweg door Yellowstone en die verbind bovenstaande plaatsen. Let op alleen de weg tussen de North- en de North East Entrance is het hele jaar geopend. De rest van de wegen zijn gesloten van oktober/november tot april/mei vanwege de winter. Bekijk de actuele informatie van de wegen en veel praktische informatie op de Yellowstone National Park link

De mooiste natuur vind je in het noorden en oosten van het park. Hier heb je ook de meeste kans om grizzlyberen, wolven, elanden en herten te spotten. De natuur is overweldigend. Het westen is het geisergebied en je zult dan ook je ogen uit kijken. Geen één geiser is hetzelfde. Geisers, modderpotten en heet waterbronnen elke is weer anders! Tijd om uit de auto te gaan en te genieten van een wandeling over de boardwalk.

01 01

TIP! Wij vinden dat je ze echt gezien moet hebben:

  • Old Faithful en de wandelroute’s erom heen met hele mooie geisers.
  • Wildlife watching
  • Grand Canyon of the Yellowstone met de ‘upperfall’ en de ‘lowerfall’ !
  • The Grand Prismatic Spring, een spectaculaire heetwaterbron met intens blauwe, rode en gele kleuren.

Ook zo enthousiast geworden over Yellowstone? Neem dan eens een kijkje bij onze rondreis, ‘The Wild Wild West’