Zuid-Afrika

Wereldstad Kaapstad

2min. leestijd

Wat een prachtige stad qua ligging aan zee, het mooiste uitzicht over de baaien en stranden heb je vanaf de Tafelberg of Lion’s Head. Ga zeker shoppen en een terras pakken in het bruisende Waterfront, fietsen over de Sea Point Promenade, zonsondergang kijken in Blouberg over zee met de Tafelberg op de achtergrond, relaxen op het strand en picknicken (met een wijntje) in de Kirstenbosch Botanical Gardens. Als je geluk hebt kan je hier ook een film (open air cinema) of een concert meepakken tijdens je verblijf. 

Kaapstad is echt een van de mooiste steden van de wereld. De lengte van het verblijf maakt geen verschil, iedereen komt in de ban van de schoonheid van bergen, zee en wijngaarden. Kaapstad is de hoofdstad van de westelijke Kaapprovincie. Het is een stad met twee gezichten, Europees en Afrikaans. Het is een mengeling van eerste en derde wereld. Er zijn weinig plekken waar arm en rijk zo dicht naast elkaar leven. Ondanks deze verschillen is Kaapstad een ontspannen en veilige stad, die zeker niet overgeslagen mag worden.

Aanraders tijdens je verblijf in Kaapstad zijn een bezoek aan Robbeneiland, een Township excursie, de Fietstour Masiphumelele, de kooksafari Bo Kaap en de Stellenbosch Wijn fietstour. Ook kunnen we vooraf een diner in GOLD restaurant voor je regelen, je proeft hier 14 traditionele gerechten met live Afrikaans entertainment!

01 05