Portugal

Weekje Pousada’s in Portugal

5min. leestijd

Op reis met een mondkapje- valt best mee

Deze week een reis in Portugal, onze nieuwe routes verkennen en accommodaties bezoeken. Voor de gezelligheid gaat de familie mee. Benieuwd hoe het is om te vliegen met alle nieuwe maatregelen? Graag vertel ik je onze ervaring met vliegen in tijden van corona én hoe het is om rond te reizen in Portugal.

Voorbereidingen
Ter voorbereiding op onze vlucht hadden we gezorgd voor mondkapjes. Die moet je niet alleen tijdens de vlucht op hebben, maar ook bij binnenkomst en inchecken. Voor Portugal moet je een korte gezondheidsverklaring invullen en meenemen. Ben je hem vergeten? Geen probleem, ze worden ook uitgedeeld.

Door de douane ging ook erg soepel, dat is niet anders dan normaal. Op het moment dat je aan tafel zit of bij de gate, mag je de mondkapjes afdoen. Gewoon genieten van een bak koffie en wachten op boarding. Uiteraard aan een “oplaadpunt” voor de mobieltjes.
Verder is het erg rustig overal. De normale drukte die je gewend bent op de luchthaven is er niet. De meeste winkeltjes zijn open en alle looproutes zijn goed bewegwijzerd. Eerlijk? Het is wel overzichtelijk zo. 
 

01 03

De vlucht
Tijdens de gehele vlucht moet je verplicht een mondkapje dragen. Maar dat valt best mee, het went snel. De boarding is op basis van stoelrij, zodat er geen lange rijen ontstaan in de gate of in het vliegtuig, weer een voordeel wat mij betreft. Eenmaal in het vliegtuig zagen we dat het toestel half vol zat, dus konden we nog iets ruimer gaan zitten en hadden we allemaal 2 stoelen. Maar verder waren er weinig dingen anders tijdens de vlucht. Je kunt gewoon koffie of iets te eten kopen (wel een beperkter aanbod) aan boord. 

Na 3 uur kwamen we aan in Faro, met wederom een rustige ontvangst op de luchthaven. We liepen zo door naar de autoverhuur, die de reisspecialisten op kantoor voor ons geregeld hadden en als bonus een upgrade naar een cabrio! Extra service, omdat het toch rustig is. Beetje proppen met de koffers maar wel heerlijk genieten van de zon en de wind! Op naar onze eerste Pousada! Dineren met uitzicht op zee, net op tijd voor de sunset, een glas wijn. We zijn er hoor! 

Samengevat, we zijn er pas een dag maar het is heerlijk in Portugal, bijna dezelfde corona regels als in Nederland maar vooral de lokale bevolking die er ook erg ontspannen mee omgaat. Als je boodschappen gaat doen in supermarkt, moet je een mondkapje op, maar buiten op straat of op het strand, is het niet nodig. Het is een soort nieuw “accessoire' geworden. Je ziet iedereen met een mondkapje aan de arm lopen, standby als het nodig is. Bij binnenkomst in een restaurant houd je even je mondkapje op, maar als je eenmaal aan tafel zit, mag hij af. En ook dat went snel ;-) op het terras hoeft het zeker niet. 

Wordt vervolgd! Mooie surfspots, routes, restauranttips en hoe vermaak je tieners?