Japan

Wat te doen in Japan? Verwondering & innovatie

4min. leestijd

Japan is het land van snelle treinen, diepe buigingen, heerlijke sushi , games, kersenbloesem en niet te vergeten geisha’s. Waar traditie en innovatie hand in hand gaan. De cultuur pakt je meteen, compleet hartverwarmend en inspirerend. Je reist extreem comfortabel, het is puur genieten! Super-veilig en ik beloof je: Vanaf dag 1 houd je van Japan.

Niet twijfelen over Japan, meteen doen!

Ik raad het iedereen aan. Niet te vergelijken met de rest van Azië. Net terug van 3 weken reizen door dit prachtige land. Het begint al bij Tokyo, een miljoenen stad zonder gekrioel. Alles keurig geordend en gestructureerd, geen uitlaatdampen of smog maar winkels die hun elektronica uitstallen zonder beveiliging, mega billboards, game hallen, katten-cafés, Mario karten en super efficiënte metro lijnen en beleefdheid ten top. De combinatie maakt het bizar, het is echt van alles wat, je raakt niet uitgekeken, wat een heerlijke stad!  Het meest gekke waren de automaten op straat, waar werkelijk alles in zit van melk tot onderbroeken tot water en simkaarten.

Dat was trouwens ideaal, ze maken in Japan gebruik van Pocket wifi, een klein draadloos kastje dat je meeneemt en ervoor zorgt dat je altijd wifi hebt. Wat heel handig kan zijn, om op straat dingen op te zoeken, je route te zoeken, treintijden of Google Translate te gebruiken bij een bestelling. Google scant de tekens en het is een leuk om samen met een Japanner te vertalen en gebaren wat je wilt. Japanners lopen ook met je mee, soms wel 500 meter om je de weg of een restaurant te wijzen.
 

Borderless  Digital Art Museum

Een onverwachte middag hebben we gehad in het borderless digital Art museum, waar we terecht kwamen in een complete wereld van creativiteit en kleuren. Een museum maar dan digitaal. Je loopt rond en verdwaalt, laat je meevoeren en al je zintuigen worden geprikkeld door kleur en geluid. Een echte experience!

01 01

Per trein naar Kyoto & Hiroshima

Vanuit Tokio zijn we met huurauto en met de snelle Shinkansen treinen het land doorgereisd. Met 300 km/uur raas je door Japan en je bent in 2,5 uur aan de andere kant van het land. Een bezoek aan de beeldschone Alpen, met dorpjes op de werelderfgoed lijst,  is  leuke afwisseling met de grote steden Tokyo en Hiroshima en in Kyoto ontdek je het eeuwenoude Japan waar de echte geisha’s nog over straat lopen en je van de ene naar de andere tempel kunt struinen, verdwalen in duizenden jaren geschiedenis. Een 4 uur durende fiets tour met gids  bracht ons naar de hoogtepunten en  het was zó leuk om onderweg te stoppen op heel veel kleine plekjes waar locals hun dagelijks leven leiden. Je maakt écht kennis met hun gewoontes en gebruiken. En omdat het nog niet genoeg is, proef je in Osaka de heerlijkste gerechten op straat en in de duizenden kleine eettentje die er te vinden zijn. Een workshop sushi maken mag niet ontbreken, de chef nam ons mee naar de markt en daarna zijn we zelf aan de slag gegaan.

Een huurauto tip: programeer je GPS met het telefoonnummer van je bestemming, dat is leesbaar en brengt je feilloos naar het juiste hotel

We zijn drie weken als prinsessen behandeld, het is onmogelijk om niet van Japan te houden.  Ik kan er uren over vertellen dus wil je meer weten? Bel me