Wereld Toerisme Dag - waarom we moeten blijven reizen

8min. leestijd
meisje traditionele kleding in theevelden

Afgelopen 27 september was het wereldtoerismedag, Deze dag staat in teken van de culturele, sociale en economische waarden van toerisme. 

Een dag om even stil te staan bij het toerisme en de diepe crisis waarin we ons bevinden. Voor ons maar vooral ook voor de vele lokale partners & kleine suppliers waar we mee werken zijn het heftige tijden. Voor ons mag het dit hele jaar “toerismedag” blijven, want iedereen  heeft het zo hard nodig.

De impact is zó enorm groot, niet alleen voor ons hier in Nederland maar vooral ook voor onze lokale agenten waar we mee werken. Zij hebben onze en jullie steun hard nodig om nu maar vooral ook straks te kunnen blijven voortbestaan. Hun toekomst is afhankelijk van het toerisme. De gidsen, chauffeurs, de eigenaren van de authentieke, charmante hotels waar we al ruim 20 jaar mee werken.

Maar ook de teams op de lokale kantoren die altijd klaar staan. Hun toekomst is afhankelijk van het toerisme.

Het begon in januari in China en vanaf half maart staat de wereld stil en op dit moment is er nog geen concreet zicht op verandering. De mogelijkheid om nieuwe culturen of verborgen pareltjes te ontdekken kwam dit jaar abrupt tot stilstand. Maar het verlangen en de noodzaak blijft…

01 03
Ijsberg IJsland
Isle of Pines met blauw water
Wit strand met plantje

Vooruitkijken & positief blijven

Wij op kantoor, zitten vol energie en er ontstaat wekelijks weer nieuwe inspiratie: unieke samenwerkingsverbanden door partnerreizen, prachtige partnerproducten, uitbreiding van ons aanbod en er zijn volop nieuwe bestemmingen in ontwikkeling. Maar ook gave experiences binnen ons bestaand aanbod, om straks onze reizigers weer volop mooie plekken te laten beleven.

Het is mooi om te zien hoe het team als één man zich er door heen knokt en elkaar inspireert om door te gaan. Creatieve ideeën, content & mooie product-en marketing tools . We hebben er nu de tijd voor en benutten de kansen! Zoals we elke grote- en kleine crisis de afgelopen 20 jaar overwonnen hebben: Positief blijven, vooruit kijken & elkaar inspireren in onze gezamenlijke passie: reizen!

Voor onze lokale partners & hun teams is dat heel anders. Er is vaak geen overheid die steun verschaft of extra regelingen, geen ontslagvergoedingen of andere tegemoetkomingen. Zij moeten rond komen van hun inkomen uit toerisme en worden hard geraakt door de crisis.

Door te reizen, steun je de lokale bevolking en hun omgeving. Andere culturen, onverwachte ontmoetingen, lokale experiences en daarmee bijdragen aan een duurzame samenleving, dat is belangrijk.

Maar reizen is ook gewoon beleven, genieten en jezelf weer opladen, nieuwe inspiratie opdoen. We merken dat onze reizigers wel willen reizen, iedereen mist het maar helaas nog niet kunnen gaan.

Blijf dus vooral reizen & dromen!