De voor- en nadelen van een camper ten opzichte van een huurauto

3min. leestijd
canada bergpas

Omdat een campervakantie eigenlijk niet te vergelijken is met een rondreis per huurauto, hebben we de verschillen voor je op een rijtje gezet. Zo wordt het makkelijker om de juiste keuze te maken.

KOSTEN
Een rondreis per huurauto inclusief alle accommodaties lijkt in eerste instantie misschien voordeliger dan reis per camper, maar hou er rekening mee dat je altijd buiten de deur moet eten. 
Een camper slurpt benzine en je betaalt per mijl, terwijl bij er bij de autohuur ongelimiteerde mijlen zijn inbegrepen en je hoeft minder vaak te tanken.
Een overnachting op een camping is voordeliger dan een overnachting in een hotel/motel.
Onderaan de streep zal het niet heel veel verschillen in kosten.

HANDIG/ONHANDIG
Het reizen met een camper in grote steden is minder handig dan wanneer je met een huurauto op pad bent, zeker als het gaat om parkeren buiten op straat of in parkeergarages. 
Je ervaart meer natuur als je met een camper reist; ‘s avonds bij een vuurtje onder de sterren met een drankje. In een hotel maak je soms na het eten nog een wandeling, waarna je naar je hotel gaat.
Het voordeel van een camper is dat je alles bij de hand hebt en overal kunt stoppen om te lunchen of een kop koffie te drinken. Tegelijkertijd kan het weer een nadeel zijn als je ‘s avonds uit eten wilt en je ‘hele huis’ mee moet nemen naar het restaurant.

01 01

VRIJ/NIET VRIJ
Wanneer je met een camper reist dan ben je vrij om jouw eigen route te bepalen. Dit heeft als voordeel dat je ter plaatse kan besluiten om ergens langer te blijven als je het naar je zin hebt of juist door te rijden als de plaats juist niet is wat je zoekt. Een nadeel kan zijn dat je tijd kwijt bent met het zoeken naar een staanplaats. Het is wel aan te raden om een camping een paar dagen van te voren te reserveren, zodat je  verzekerd bent van een plaats en dus geen tijd kwijt bent met zoeken naar een camping met een vrije plaats.
Met een huurauto zijn de hotels al gereserveerd en ben je dus zeker van een slaapplaats. Het nadeel is dat je niet ergens langer kunt blijven en het voordeel is dat je geen tijd kwijt bent bent zoeken naar een overnachting.

Ons advies is om te kiezen voor een invulling van de reis waar je je het prettigst bij voelt. Ben je van huis uit gewend om te kamperen? Dan is de keuze voor een camper voor de hand liggend. Ben je gesteld op meer comfort? Dan past een rondreis per huurauto misschien meer bij jou. Kijk eens bij onze rondreizen of laat je verrassen. Wil je met jouw kinderen op reis? Lees dan onze blog 10 redenen camperreis met kinderen.

 

Campingreis met vooraf gereserveerde campings

Op zoek naar een complete camperreis inclusief campings? Bekijk dan een van onze camperroutes door Canada inclusief campings