Canada

Victoria

3min. leestijd
Victoria Canada

Victoria is de hoofdstad van British Columbia en ligt in het zuidoosten van Vancouver Island. De stad is vernoemd naar de Engelse koningin Victoria en heeft een rijke historie. Het is een van de oudste steden in het noorden van het Pacifische gebied. De koloniale erfenis van het Britse Rijk is niet te missen met schitterende verzorgde tuinen en Victoriaanse architectuur. Je ziet in de stad mooie oude straatlantaarns, kenmerkende dubbeldekkers en rijtuigen met paard voor toeristen rijden.

Victoria staat bekend om haar schilderachtige, oude gebouwen. De bekendste gebouwen zijn de British Columbia Parliament Buildings en the Empress hotel.

Als je wat van de geschiedenis van Canada wilt weten, dan is het Royal British Columbia Museum een goede plek om naartoe te gaan. Het is een van de grootste culturele schatten van het land. Naast het Royal British Columbia Museum in Victoria ligt Thunderbird Park. Hier vind je veel verschillende soorten totempalen en andere monumenten van de inheemse bevolking van Canada. Het gebied rond Vancouvereiland werd oorspronkelijk bewoond door de Kwakiutl-indinanen. Victoria is een van de weinige plaatsen waar de herinneringen aan dit volk bewaard zijn gebleven.

De stad staat daarnaast bekend als de stad van de tuinen, doordat er in totaal 20 hectare aan tuinen zijn in Victoria. De grootste tuinen zijn de Butchart Gardens. Deze zijn onderverdeeld in meerdere thema’s en laten een enorme diversiteit aan planten, bomen en bloemen zien.

De op twee-na-grootste Chinese wijk in Noord-Amerika ligt in Victoria. In de Chinatown van Victoria leven veel mensen die van origine Chinees zijn. Canada is echt een land van immigranten. In 1870 werd dit deel van het land overspoeld door grote groepen Chinezen, in die tijd ontstond de Chinese wijk. Deze werd afgescheiden van de rest van de stad door de toegangspoort 'Gate of Harmonious Interest'.

Het zachte klimaat en de door water omgeven ligging aan de Juan de Fuca Strait maken dat Victoria één van de populairste plaatsen van West Canada is, zowel onder toeristen als onder inwoners. De stad trekt zowel rijke senioren, die bij mooi weer een partijtje golf spelen, als jonge zeilliefhebbers aan.

Victoria is een perfecte uitvalsbasis voor het maken van een ‘Whale watching tour' om o.a. orka's te spotten. De schitterende waterrijke omgeving laat zich het mooist vanuit de lucht zien: maak een vlucht met een watervliegtuigje, een fantastische ervaring. Een heerlijke manier om de stad te verkennen is de culinaire ‘Eat Like a Canadian’ tour. Je krijgt interessante informatie van een ‘local’ te horen en proeft de lekkerste lokale specialiteiten. 

01 02
Victoria haven Canada