Jordanië

Vervoer in Jordanië

3min. leestijd

Het is in Jordanië prima mogelijk om zelf per auto rond te rijden, zodat je kunt gaan en staan waar je wilt en zoveel tijd kunt nemen als je wilt. Wil je liever zelf niet rijden, dan kunnen wij een auto met Engelssprekende chauffeur voor je regelen. Dit is comfortabel omdat je niet zelf de weg hoeft te zoeken, de chauffeur weet precies waar je moet zijn!

Als je in Aqaba eindigt, zijn er drie opties: terug naar Nederland vliegen vanuit Aqaba, per privé transfer of huurauto terug naar Amman reizen (via de indrukwekkende Dode Zee), of dit stuk per openbare bus afleggen. OutSight kan de tickets voor deze bus voor je reserveren.

Vanuit Amman reizen de meeste reizigers via de prachtige Kings Highway naar Petra, een absolute must tijdens je reis. Na een paar dagen in Petra reis je meestal verder naar Wadi Rum. Het merendeel van onze reizigers blijft één nacht in een Desert Camp in de woestijn. Hierna reis je weer verder zuidwaarts, naar Aqaba aan de Rode Zee. 

De afstanden zijn klein in Jordanië en de wegen zijn goed. Van Amman naar Petra is circa 3 uur rijden, van Petra naar Wadi Rum circa 1 uur en van Petra naar Aqaba circa 2 uur. Van Aqaba naar Amman is het circa 4 uur rijden over de snelweg.