Costa Rica

Vanuit San Jose naar Tortuguero

10min. leestijd

Vanochtend om 05.30 uur verzamelen voor onze tocht naar tortuguero. We verlaten San José om via het regenwoud naar de Caribische kant van het eiland te gaan. Onderweg maken we nog een stop voor een lekker ontbijt. Ook kijken we daar nog even in de vlindertuin van het restaurant. 

Om 09.45 uur rijden we verder. Na ongeveer een uurtje komen we aan bij de boot. We hebben een eigen boot voor onze groep. De boottocht naar de lodge duurt ongeveer een uur. Maar wat ontzettend leuk om door de lagune te varen en al veel dieren te spotten. Een krokodil, apen en en de eerste luiaard gespot...!

De lodge is een klein paradijsje. Echt de beleving van de jungle. Mooi, sfeervol, rustig en heel veel jungle geluiden. De kamers zijn prima, netjes en schoon ingericht. Verder is er een mooi zwembad en een lekker restaurant.

Het is warm en we nemen een snelle duik. Om 15.00 uur brengen we een bezoek aan Tortuguero Village. Een leuk dorpje met een straatje vol lokale winkeltjes. 

Met de boot weer terug naar de lodge. Straks is het tijd voor een heerlijk diner...

01 01

Vanochtend weer vroeg op. Om 05.30 uur verzamelen bij de boot voor de Awakening tour.We gaan met de boot de lagune van Tortuguero in. Gewapend met onze poncho gaan we op pad. Al snel zien we verschillende vogels, apen en leguanen. De natuur is hier prachtig. We hebben één echte regenbui gehad. Na een prachtige tour terug naar de lodge voor het ontbijt.

Wat een heerlijk ontbijt! Na het ontbijt is het tijd voor onze tweede tour. We gaan nu de andere kant van de lagune bekijken. Het is tijd voor de grotere dieren. We beginnen met een luiaard, maar ook de apen en kaaimannen komen veelvuldig langs. En we treffen het met het weer, het is droog gebleven. Na weer een fantastische tour gaan we terug naar de lodge en sluiten we de ochtend af met een heerlijke lunch.

In de middag wat vrije tijd. We maken nog een wandeling door de botanische tuin, maar door de losgebartste regen valt dit een beetje in duigen.

Wat zal ik zeggen.... tot zover twee prachtige dagen in Tortuguero.