Vancouver

4min. leestijd

Vancouver is de grootste stad van West-Canada en ligt in Brits-Columbia. Voor velen is deze stad het beginpunt (of einde) van een roadtrip per camper of auto door het westen. Maar de stad is zeker de moeite waard, je kunt je hier makkelijk meerdere dagen vermaken. 

En het leuke is, dat je alle ‘hotspots’ het beste per huurfiets kunt bezoeken, de stad heeft mooie fietspaden! Huur een fiets en begin je rit bij Stanley Park & de Totem Palen bij Brockton Point. Na het rondje Stanley Park fiets je langs het water totdat je bij het pontje komt naar Granville Island. De public market gelegen op Granville Island is een must voor foodies, zorg dat je rond de lunch daar bent. Vervolgens ga je terug naar het vaste land en fiets je via China Town, met de “Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden”,  een oceaan van rust en elk hoekje van de tuin een bijzonder uitzicht. Sla de China Gate, ook bekend als de Millennium Gate, niet over.

Eenmaal in Gastown  parkeer je de fiets en ga je natuurlijk op zoek naar de stoomklok, een bezienswaardigheid die altijd wordt genoemd in rijtje ‘must see’s ‘ van Vancouver. Je kunt de klok niet missen, er staan altijd mensen omheen. Leuker zijn echter alle eettentje in de buurt voor een lunch of een drankje. Gastown is een wandelgebied en leuk om een ‘rondje’ te maken.

De moeite waard, als je van musea houdt, is Vancouver Art Gallery een aanrader. Het ligt midden in het centrum en het gebouw zelf is al indrukwekkend met de koepel en mozaiek.

Is shoppen meer jouw ding, dan kan je los in de omgeving van Vancouver Art Gallery en in Burrard Street of Robson Street.

Vancouver heeft ook strand, bij Beach Avenue en English Bay. Lekker om even bij te komen na de fietstocht of wandeling. Je kan op verschillende plekken SUP’s huren als je liever actief bezig blijft.

En wanneer je de stad even wil ontvluchten, ga dan naar Grouse Mountain. Je kan je hier een paar uur vermaken met het mooie uitzicht over de stad of je kan er een hele dag van maken en diverse hikes maken.

01 04