Sri Lanka

Unawatuna

2min. leestijd

Aan de zuidwestkust van Sri Lanka niet ver van Galle, vind je een tropische baai met azuurblauw water, en daar ligt de levendige badplaats Unawatuna. Naast de prachtige stranden en heerlijke zwemwater zijn er diverse kleinschalige restaurantjes en bars direct aan het strand. Dit geeft ’s avonds een gezellige en vooral romantische sfeer.

Unawatuna wordt gekenmerkt door een blauwe zee en heuvels vol palmplantages op de achtergrond. De mooie stranden worden door toeristen bezocht, maar ook de locals komen er graag. Unawatuna is een leuke plaats om een paar dagen te vertoeven en goed te combineren met de nabijgelegen stad Galle en andere kustplaatsen in de regio.

Naast de stranden zijn er ook enkele bezienswaardigheden in Unawatuna. Een daarvan is de Japanese Peace Pagoda, een boeddhistische tempel in Japanse stijl. Schitterend om te zien en via trappen loop je omhoog voor een prachtig uitzicht over de oceaan. Vlakbij deze pagode vind je ook de Sri Vivekaramaya-tempel, waar je dan ook gelijk een bezoekje aan kunt brengen. Een aanrader is om je dag met een drankje af te sluiten in een van de barretjes in de bekendste straat van Unawatuna, Yaddehimulla Road. In deze drukke straat vind je ook veel mogelijkheden om te ontbijten of ’s avonds te eten. In Unawatuna is veel te doen als je wat actiever wil zijn dan op het strand liggen. Je kunt er bijvoorbeeld surfen (of lessen nemen), yogalessen volgen, een kookcursus doen, snorkelen, duiken naar de prachtige koraalriffen en scheepswrakken die voor de kust liggen of gewoon een mooie wandeling door de omgeving maken. Kortom, genoeg vermaak voor een paar dagen. Ook leuk om te doen is een brommer huren om de omliggende stranden en badplaatsjes kunt ontdekken. Als je meer het land in gaat, vind je schitterende natuur met talloze tropische vogels.

BWijaya Beach is met haar ruwe golven en grote rotsblokken één van de mooiere stukjes kust in Sri Lanka als je het mij vraagt. Overdag is het hier al schitterend, maar als de lucht allerlei kleuren krijgt door de zonsondergang, dan is dit pas echt een fantastische plek om de dag af te sluiten.