Japan

Tuin van Kenroku-en in Kanazawa

1min. leestijd
kenroku en tuin

Deze tuin stamt nog uit de Edo periode en is één van de drie mooiste tuinen van Japan. De tuin hoorde vroeger bij het Kanazawa Kasteel en is in alle jaargetijden een lust voor het oog doordat er veel verschillende bomen, planten en bloemen groeien. Vroeger was het de prive tuin van de familie Maeda die in het kasteel woonde en pas vanaf 1871 werd de tuin voor publiek toegangkelijk. 

De naam Kenroku-en betekend letterlijk vertaald de tuin van de zes attributen, te weten ruimtelijkheid, afzondering, kunstmatigheid, oudheid, overvloedig water en weids uitzicht. Deze 6 elementen zouden volgens de Chinese landschapstheorie samen de perfecte tuin creeeren. In de tuin vind je om die reden dan ook verschillende vijvers, beekjes, watervallen, bruggen, theehuizen, boomsoorten, stenen beelden en veel bloemen. De omvang van de tuin is 11,4 hectare wat maakt dat je hier uren rond kunt wandelen en zult kunnen genieten van de omgeving.

We hebben twee rondreizen Japan op  onze website staan waarbij je een bezoek brengt aan Kanzazawa namelijk Historisch Japan en Honshu Hightlights. Wil je dus zelf de schoonheid van deze tuin bewonderen dan kunnen we dit voor je organiseren.