Canada

Toronto

2min. leestijd
Toronto Canada

De grootste stad van Ontario en bovendien een echte metropool; we hebben het hier over Toronto!

Vanuit Amsterdam ben je in acht uur vliegen in Toronto, één van de grootste steden in Canada. Het is een multiculturele stad waar maar liefst 140 verschillende talen worden gesproken. Er zijn een paar wijken waar je echt geweest moet zijn; China Town, King West Village, Old Toronto en het Entertainment & Distillery district. Lopend, maar ook op de fiets of segway kan je deze bruisende stad het beste ontdekken.

Struin over de Kensington market, shop kleding in een kleine vintage boutique en ga dineren in één van de vele restaurants. De binnenstad is een wirwar van smalle straten met vele kleurrijke Victoriaanse huizen. Breng ook een bezoek aan Graffiti Alley, gelegen in het kunstdistrict van Toronto. Deze ‘alley’ is een piepklein straatje, waar de muren bespoten zijn met de meest prachtige graffiti.

Zin in hippe café's en designer boutiques? Ga dan naar het Distillery District, bestel een hippe cocktail en ga dineren in een prijswinnend restaurant. De wijk is helemaal autovrij en is één van de leukste wijken van Toronto. Als je nog tijd over hebt, breng dat een bezoek aan de Niagara Falls. Deze watervallen zijn lang geleden ontstaan en liggen op ongeveer anderhalf uur rijden van Toronto.

01 03