Sydney - Australië

5min. leestijd

Sydney is de hoofdstad van de staat New South Whales en de grootste stad van Australië, met ca. 5,5 miljoen inwoners. Deze moderne wereldstad heeft een mooie ligging aan een natuurlijke haven. Hier vind je de iconische bouwwerken als het Opera House en de Harbour bridge. Ook heeft de stad prachtige stranden, zoals Manly en Bondi Beach.

Het is een aanrader om vanaf Circular Quay de ferry naar Manly Beach te pakken, je ziet dan mooi de stad liggen vanaf het water en vaart langs het Opera House en de Harbour bridge.
Eet een lekker ijsje bij Manly Beach en neem een duik in de golven. Wie weet lijkt het je wel wat om een surfles te proberen? Dat kan hier!

Bezoek ook zeker het bekende Bondi Beach. Hiervandaan start een prachtige wandeling langs de kust naar Coogee Beach (ca. 6 km). Je loopt langs kliffen, supermooie baaien en stranden! Onderweg kun je even zwemmen als je het warm krijgt en in Coogee zijn er leuke terrassen voor een welverdiend koel drankje.

Er zijn overal in de stad leuke restaurantjes en kroegjes waar je de gezelligheid kunt opzoeken. In Chinatown kan je alle Aziatische gerechten vinden die je kunt bedenken. Bij Darling Harbour kan je lekker eten en drinken met uitzicht op het water. In lokale Irish pubs is er vaak livemuziek, extra leuk en sfeervol. Bijvoorbeeld in de wijk The Rocks met historische straatjes en oude pakhuizen.

De stad heeft veel groen en wandelmogelijkheden, zoals in de Botanical Garden. Tijdens een wandeling hier spot je veel tropische vogels en grote vleermuizen ‘fruitbats’.  

Voor souvenirs shoppen kan je naar de Paddy’s market en winkelen kan goed in de binnenstad. Wil je naar een pretpark dan is het historische Luna Park een aanrader. Zin om meer dieren te spotten? Ga dan naar het Sydney Aquarium of naar de Taronga Zoo.

Veel mensen brengen een bezoek aan de Blue Mountains vanuit Sydney, zelf per trein of we kunnen een excursie voor je bijboeken. Dit natuurgebied staat op de werelderfgoedlijst. Je vindt er diepe ravijnen en steile rotswanden, watervallen, regenwouden en veel eucalyptusbossen. Deze bomen scheiden een olieachtige substantie af die in het zonlicht de lucht een blauwe waas geeft, vandaar de naam. Er zijn vele uitkijkpunten voor mooie foto’s, o.a. bij de bekende rotsformatie 'The Three Sisters'.

Sydney is een ideaal startpunt voor een reis langs de oostkust.

01 10