Sunshine Coast

3min. leestijd

De Sunshine Coast ligt ten noord-westen van Vancouver. Vanuit het vaste land neem je de ferry bij Horshoe Bay naar Langdale en wanneer je vanuit Vancouver Island de Sunshine Coast bezoekt, dan steek je over bij Comox naar Powel River. De Sunshine Coast, een paradijsje met kleine dorpjes, veel kunstenaars, prachtige natuur en vergezichten.  

De twee meest bezochte plaatsen zijn Sechelt en Lund. Sechelt is de grootste plaats en ligt in het hart van de Sunshine Coast. Lund, helemaal aan het einde waar letterlijk de weg ophoudt. Lund ligt aan het noordelijke eind van de Pacific Coastal Highway, een van de langste snelwegen ter wereld. Het andere einde van de snelweg ligt in Quellón (Chili)! Vanuit Lund kan je met de watertaxi naar Savary Island of per boot naar Desolation Sound, om een prachtige kayak tocht in de Toba Inlet te maken.

Aan de Sunshine Coast zijn verschillende natuurgebieden. Een van de bekendste is de Skookumchuk Narrows Provincial Park. Maar ook Madeira Park, Porpoise Bay Provincial Park, Francis Point en Smuggler Cove Marine Provincial Park zijn bekende wandelgebieden aan de Sunshine Coast. Naast de vele wandelingen zijn er verschillende stranden waar je van de golven en de zee kunt genieten. Een kanotocht in de inlet bij Sechelt mag je niet overslaan, de zeehondjes zwemmen met je mee! De Sunshine Coast staat bekend om de goede mountainbike- en fietsroutes. De Bunster Hills Loop start halverwege Powell River en Lund en stijgt de eerste 12 kilometer maar liefst 750 meter. Over de 99, de Sea to Sky Highway is het leuk rijden en tegelijk te genieten van de natuur. De natuur is mooi en de bochtige wegen zijn voor elke automobilist een uitdaging. Het gebied met met korte ferries met elkaar verbonden.

01 03