Colombia

Innovatieve stad Medellín

2min. leestijd

Medellin is de tweede stad van Colombia en alles hier ademt vernieuwing uit. Iedereen kent de slechte naam uit het verleden, maar de stad heeft zichzelf opnieuw uitgevonden na Pablo Escobar. Er is flink geïnvesteerd in kunst en cultuur. Medellín heeft internationale universiteiten, meerdere musea en vele prachtige ‘Parque’s’ en ‘Plaza’s’, overal vind je kunstwerken.

Medellín is de geboortestad van de wereldberoemde artiest Fernando Botero, in Medellín vind je zijn werk terug op elke hoek van de straat. Hoogtepunt is het Botero Plaza, waar tientallen bronzen beelden van Botero te vinden zijn!

Medellín is de enige stad in Colombia met een metrolijn, dit maakt het redelijk eenvoudig om veel van de stad te zien in korte tijd. Ook is er een hop-on/hop-off bus voor toeristen waarmee je snel langs de bezienswaardigheden wordt gebracht. We raden je aan om in ieder geval een bezoek te brengen aan het Museo de Antioquia waar veel Colombiaans en koloniaal werk te vinden is, met natuurlijk ook veel kunst van de wereldberoemde kunstenaar Botero. Met de metro kun je naar het metrostation Universidad reizen, waar je de prachtige Jardin Botanico (Botanische Tuinen) kunt bezoeken. Een echte aanrader is het om aan het einde van de middag met de ‘Metrocable‘ (een kabelbaan) naar Santo Domingo te gaan voor een prachtig uitzicht over de stad, terwijl je de zon ziet ondergaan.

01 03