5 engste Spook hotels van de wereld

5min. leestijd
Spook gang hotel

Durf jij te slapen in een van de 5 engste spook hotels van de wereld? Van de VS, Canada tot Taiwan en zelfs een hotel in Nederland. Kijk snel waar je niet (of toch wel?) wilt overnachten. 

 

The Stanley hotel, Colorado 

The Stanley hotel werd gebouwd in 1909 en is bekend vanwege de rol dat het speelt in de film “The Shining”, van Stephen King. Maar het wordt ook gezien als één van de meest angstaanjagende spookhuizen van Amerika en schijnt vol te zitten met geesten. Van een piano die vanzelf begint te spelen, ongewenste 'hotelgasten' op de kamers en spelende kinderen die 's nachts geluidsoverlast veroorzaken, terwijl er op dat moment geen kinderen bleken te zijn. Brrrrr... hier krijg je toch spontaan de kriebels van?

Grand Hyatt Hotel, Taipei

Het Grand Hyatt hotel in Taipei is gebouwd op een plek waar vroeger een oorlogsgevangenis zat. Naar verluid dwalen de geesten van geëxecuteerde gevangenen nog steeds rond in de hallen en kamers van het hotel. Deze angstaanjagende gedachte houd ook de eigenaren van het hotel bezig, ze hebben daarom boeddhistische heiligschriften geplaatst om kwade geesten buiten de deur te houden. 

Russell hotel, Sydney 

Volgens verhalen wordt kamer 8 op de bovenste verdieping van het Russell Hotel in Sydney bezocht door de geest van een oude kapitein. Volgens medewerkers en gasten van het hotel horen ze ’s nachts regelmatig krakende planken en voetstappen in de kamer, terwijl er niemand slaapt. Het hotel heeft hier overigens wel leuk op ingespeeld. Ze bieden hun gasten ‘ghost tours’ aan, voor de durfallen die meer te weten willen komen over deze spookachtige legende.

Hotel Mastbosch, Breda

Ook in ons eigen land, in de mooie stad Breda, staat een spookachtig hotel. Het gaat om hotel Mastbosch en er schijnt hier een geest rond te lopen. Het blijkt te gaan om een 18 jarig Belgisch meisje, dat in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers werd vermoord. Sindsdien spookt ze in hotel rond om haar rust te vinden. Sinds 1948 werd het meisje niet meer gezien, totdat ze in 2009 weer opdook in de betreffende hotelkamer.

Fairmont Banff Springs, Canada 

Dit ruim 130 jaar oude hotel in Canada kent een triest verhaal. Een bruid viel in het Fairmont Banff Springs van een marmeren trap en stierf, nog voordat ze het jawoord had gegeven. Diverse hotelgasten beweren dat ze een gesluierde vrouw in een lange witte jurk ‘s nachts in de balzaal hebben gezien, op zoek naar haar eigen bruiloft

 

 

01 05
Fairmont Banff Springs, Canada 
Grand Hyatt Hotel, Taipei
Hotel Mastbosch, Breda
Russell hotel, Sydney 
The Stanley hotel, Colorado