Argentinië

Solar Eclipse 2020

4min. leestijd

Het prachtige natuurgebied ligt op de grens van Argentinië en Chili en biedt vele mogelijkheden voor wandel- en fietstochten, paardrijden en boottochten. Het gebied is rijk aan donkerblauwe meren, prachtige berglandschappen en grotendeels bedekt met enorme bossen; het is één van de mooiste gebieden van Argentinië. Een goed startpunt voor tochten is het plaatsje Bariloche, dat ook wel het Zwitserland van Argentinië wordt genoemd en dat bekend staat om de chocolade. Vanuit Bariloche is het ook mogelijk om per boot over te steken naar Puerto Montt in Chili. Tijdens deze boottocht kun je genieten van het adembenemende uitzicht op de bergen, meren en vulkanen.

Op 14 december 2020 is de volgende totale zonsverduistering waar liefhebbers naar uitkijken. Deze is goed waarneembaar vanuit Chili en Argentinië. Een bijzonder natuurfenomeen dat soms enkele jaren achter elkaar plaatsvindt en dan weer tientallen jaren op zich laat wachten.

Het duurt meer dan 300 jaar voordat een zonsverduistering op dezelfde plaats plaatsvindt, maar sinds Argentinie zo uitgestrekt is van noord naar zuid, zal na 2019 al weer de volgende in december 2020 in Patagonië te zien zijn. De hele strip wordt relatief smal. Als je door Argentinië gaat, wordt het gezien vanuit San Martín de los Andes in de provincie Neuquén, naar Las Grutas in Río Negro. In de rest van het land en in Zuid-Amerika zal het gedeeltelijk in verschillende percentages worden gezien.

Het is een unieke kans om de prachtige stad Bariloche te bezoeken en het magische evenement van de zonsverduistering te ervaren, vergezeld door andere geïnteresseerde reizigers. Ongeveer vier uur rijden vanuit Bariloche, over de Patagonische steppe naar Estancia Catan Lil. Gewapend met eclipsbrillen en camera’s kun je de eclips gaan aanschouwen in al zijn volledigheid! Er is uiteraard voldoende tijd om de eclips op alle zintuigen te laten inwerken.  Het is immers niet alleen het licht dat van kleur en intensiteit verandert, maar ook de gevoelstemperatuur neemt wat af, vogels stoppen bijvoorbeeld met zingen en er hangt een mysterieuze rust over de wereld. 

We kunnen hiervoor een speciaal driedaags pakket voor je boeken. Geniet tijdens je verblijf ook van een bergwandeling op het schiereiland Llao Llao met ongelooflijke Patagonische panoramische uitzichten. Zonder een twijfel, een onvergetelijke fotografische reis! 

01 02