Slow Travel wat is het?

2min. leestijd

Wat is slow travel?

Slow travel betekent letterlijk vertaalt ‘langzaam reizen’. En dat is ook eigenlijk wat het is. Je reist nét even wat langzamer, iets minder moeten en iets minder vaak je koffer in- en uitpakken. Je blijft langer op één plek en vanuit daar maak je uitstapjes naar plekken in de buurt. Je komt aan het einde van de dag weer terug in hetzelfde hotel en hoeft dus ook niet iedere keer met jouw koffer te slepen. Als je tijdens je reis een paar keer wilt verkassen, doe je dit met de trein, bus of ander lokaal transportmiddel. Op deze manier steun je de lokale economie, wordt je reis nog intenser en ben je lekker duurzaam bezig, wat je hoeft geen binnenlandse vlucht te nemen. Beter voor het milieu én beter voor je portemonnee. 

Waarom zou je het eigenlijk doen?

Langzaam reizen geeft je meer tijd om écht te relaxen, te doen zoals de locals doen en om alle indrukken helemaal op je in te laten werken. Het maakt je bewuster van wat je ziet, doet en proeft. Het maakt je toegankelijker om je te mengen met de locals. Het maakt je relaxter en vrijer in de planning. Je ziet dan misschien niet alle highlights van een land, maar wat je ziet, maak je intens mee. Ga bijvoorbeeld de hele dag in de keuken staan met Yasmina in Marokko, help een dag mee met het drogen van sigaren bij Pepe in Cuba of maak samen met Siska een grote mand met offers in Bali. Vind je het zo leuk en wil je het de volgende dag nog een keer doen? Dan doe je dat. Zo kun je je echt helemaal verliezen in de andere cultuur. Voordat je het weet, word je een baan aangeboden en ga je niet meer terug.

Ben je benieuwd of slow travel wat voor jou is? Bekijk dan een paar voorbeeldreizen waarvan wij vinden dat slow travel prima te gebruiken is. Uiteraard is dit slechts een greep uit ons aanbod. In principe kan je slow travel natuurlijk overal, in ieder land, op iedere locatie toepassen.