Amerika

San Francisco

4min. leestijd

Ik zie je denken….San Francisco dat is toch die stad met die enorme brug. Klopt, een enorme roodkleurige brug van 2737 meter lang en gelijk  één van de bekendste bezienswaardigheden van San Francisco. Een echte beleving om de brug zelf te verkennen, ga je wandelend of kies je voor de fiets? Alles is mogelijk.

Maar de Golden Gate is niet de enige attractie in San Francisco. Wat dacht je van Fisherman’s Wharf, Alcatraz, Chinatown en de trams van San Francisco.

Laat ik beginnen met Fisherman’s Wharf.

  • Het drukke middelpunt van San Francisco is Fisherman’s Wharf. Een havengebied waar van alles te doen en te zien is. Om te beginnen met de zeeleeuwen. De steiger is de favoriete plek van de zeeleeuwen en het is een vermakelijk gezicht om te zien hoe ze al ‘chillend’ van de dag genieten. Slenter langs de vele winkeltjes op pier 39. Als je dan toch in San Francisco bent is een bezoek aan Alcatraz, het beroemde gevangeniseiland een absolute must. Vanaf Pier 39 kun je op de boot stappen naar het eiland. Let op het is verstandig deze excursie (ver) van te voren vast te leggen.

 

  • Vanaf Pier 39 vertrekt de boot naar het gevangenis eiland Alcatraz. Misschien weet je het al maar de bekendste gevangene hier was Al Capone. Tijdens de audiotour (beschikbaar in het Nederlands) kom je alles te weten over de geschiedenis en het leven in de gevangenis. Een rondleiding die echt indruk op je zal maken. Gelukkig heeft het eiland een prachtige natuur en veel bijzondere vogels een perfecte setting om alle indrukken te verwerken.

 

  • De grootste Chinatown buiten Azië vind je in San Francisco. Via de toegangspoort bij Grant Avenue en Bush Street kom je in de grootste wijk waar alle Chinezen die naar San Francisco zijn gekomen bij elkaar zijn gaan wonen. Alsof je in Azië bent geniet je hier van de heerlijke Chinese restaurantjes en de vele winkeltjes.
01 01
  • Een van de leukste attracties van San Francisco is een ritje met de Cable Car. Het is de laatste handbediende kabeltram. De tram heeft drie routes die allemaal door het centrum gaan. Het leuke van de tram is dat deze langs alle bezienswaardigheden gaat. Een kaartje voor de tram kun je kopen bij de kiosk aan het beginpunt van elke route.

 

De straten van San Francisco zijn eenvoudig en vooral heuvelachtig. Je gaat omhoog en weer omlaag. De weg vinden is over het algemeen niet zo moeilijk omdat de straten verdeeld zijn in voornamelijk vierkante blokken. Ga vooral een kijkje nemen bij ‘Lombard Street’. Dit is de steilste en meest bochtige straat van de wereld.            

Ik hoop dat ik je enthousiast hebt gemaakt over San Francisco? Een multiculturele stad met veel highlights. Neem ook eens een kijkje bij onze rondreizen Wijn in het noordwesten en Filmsterren in Los Angeles.