OutSight Travel samenwerking Troll Travel

4min. leestijd
fjord noorwegen uitzicht

Yes! Nog meer mooie reizen om aan te bieden. Naast ons label WRC reizen gaan we een samenwerking aan met Troll Travel. Ik vertel je graag wat dat voor jou betekent.

Troll travel is al 35 jaar specialist in reizen naar Noord-Europa, ondere andere naar Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken. Vorig jaar heb ik met mijn gezin een rondreis door Scandinavië gemaakt. Dit jaar, indien mogelijk, gaan we terug! Wat een geweldige verrassing, deze Noordelijke landen.

De reis begon met een boottocht van Duitsland naar Zweden. Alleen de tocht was al leuk; zo vaak ben ik niet op een boot, laat staan dat ik er een nacht op slaap. Aangekomen in Zweden, waande ik me in een soort grote Ikea. Klinkt cliché, maar het is echt waar. Prachtige rode, houten huisjes, witte raamkozijnen, verspreid in een groene vallei. De grassprietjes van de gazonnen werden iedere ochtend met uiterste precisie geknipt door robotgrasmaaiers.

Het is hier zo uitgestrekt, schoon en sereen, dat ik helemaal tot rust kwam. Overal waar we waren, kregen we een warm welkom. In Stockholm huurden we een fiets en zelfs voor de kinderen was er een fiets beschikbaar. Ik hou er altijd van om een stad per fiets te verkennen. Wij Nederlanders weten immers als geen ander hoe je moet fietsen. Het is een soort van tweede natuur.

Na weidse natuur en gehaktballen (flauw, maar wel heel erg lekker), reden we binnendoor naar Noorwegen. Ik weet nog dat we in een bergachtig gebied reden en in een stadje belandde. Hier stopten we bij de lokale supermarkt om onze lunch in te kopen. Toen ik de auto uitstapte en om mij heen keek, merkte ik op dat er iets anders was. Maar wat? Ik keek nog eens goed en zag dat de nummerplaten er anders uitzagen. Op alle platen stond een ‘N’ met een rode vlag erboven (Noorwegen maakt namelijk geen deel uit van de EU), in plaats van een ‘S’ met een EU-afbeelding. Ook de lokale buurtsuper zag er anders uit. Zouden we…? Kan toch niet? Ja hoor, het kon wel. We hadden vast een bord over het hoofd gezien, wat ons vertelde dat we in Noorwegen waren.

01 04
houten hut aan fjord
noorderlicht zweden
koe in weiland zweden
houten pakhuizen trondheim

Goed.

Noorwegen dus. Een totaal ander land. Ruig, stoer en woest. De nette rode huisjes waren ingeruild voor stoere, houten blokhutten (al dan niet geschilderd) en de prachtig afgemeten gazonnen maakten plaats voor een woeste wildernis met hier en daar een bulderende waterval en hobbelige wegen. Kanoën, hiken en vissen. Net als in Zweden, deden we deze activiteiten hier ook, alleen was alles net even een tikkeltje ruiger. Op het vissen moeten we trouwens nog even oefenen, in totaal hebben we nul vissen gevangen tijdens de reis.

Na de wildernis en grote steden namen we de boot naar Denemarken. Het deed me aan Nederland denken; uitgestrekte weilanden met grazende koeien en paarden. Het weer zat ons niet mee, maar gelukkig zijn er tal van shopping malls, waarin we ons goed hebben vermaakt. Uiteraard stond een bezoek aan Legoland ook op de planning. De kinderen hebben hier de dag van hun leven gehad.

Bovenstaande is slechts een greep uit mijn ervaringen tijdens deze fantastische reis door Scandinavië. Wil jij ook? Kijk dan eens naar de 10-daagse rondreis Zuid-West Noorwegen, NORDIC BLEND of de 9-daagse rondreis Zweden - SWEDISH DELIGHT