Argentinië

Salta

3min. leestijd

De mooie koloniale stad Salta werd in de 16e eeuw gesticht en als je door de geplaveide straten loopt en de Argentijnse tangomuziek op de achtergrond hoort, wordt je één van hen, de gepassioneerde Argentijnen. Om iedere hoek is wel een prachtig plein of een oude kerk te vinden en als je geluk hebt wordt er op de pleinen een heuse tango gedanst, waarbij jong en oud hand in hand samengaan.

Toen wij aankwamen in Salta, gooiden we de koffers in de hotelkamer en trokken de stad in en bezochten als eerste de Catedral Basílica de Salta. Alleen de roze buitenkant was al zo mooi om er even bij stil te blijven staan. Binnen in de kerk staat de kist van generaal Martin Miguel de Guemes, een belangrijke generaal als het gaat om de onafhankelijkheid van Argentinië. Op het plein ervoor, het Plaza de 9 Julio, dronken we een kop koffie en stonden we even stil bij de prachtige gebouwen die rondom dit plein gebouwd zijn. Onder andere het MAAM museum, wat onze volgende stop werd. In dit museum leer je meer over de geschiedenis van de kindoffers die in 1999 ergens op een top van de Andes werden gevonden. Je kunt een mummie ervan bekijken. We hebben die dag veel van de bekende bezienswaardigheden bezocht en lagen ‘s avonds nog na te genieten.

De dag erop hebben we eerst de nodige inkopen gedaan en hebben na de lunch de kabelbaan naar de top van Cerro San Bernardo genomen. Vanaf hier hadden we werkelijk een fantastisch uitzicht over de stad en de Lerma vallei. Hier ‘boven’ is een groot plein met allemaal restaurants, waar je lekker kan eten en drinken terwijl de zon onder gaat en de stad veranderd in een zee van licht. Zo gaaf!

01 03