Rotterdam - Nederland

2min. leestijd

Vaak in een adem genoemd met Amsterdam is Rotterdam is net even iets grotere broertje. Waar de hoofdstad een vooral historische stad is hebben we bij Rotterdam te maken met een zeer moderne stad. Doordat de stad in de WOII plat is gebombardeerd is er van de historisch gebouwen weinig over gebleven. Daarvoor in de plaats zijn moderne gebouwen gekomen waarbij volop de mogelijkheid werd geboden aan architecten om met unieke creaties te komen.

Veel van de bezienswaardigheden van Rotterdam zijn dan ook gericht op bijzondere architectonische hoogstanden. Denk hierbij aan de Erasmusbrug, de 185m hoge Euromast, de kubuswoningen en enorme markthallen. Wil je toch nog iets van de geschiedenis van de stad zien bezoek dan de Sint Laurenskerk, het Witte Huis en het stadhuis van Rotterdam. Alle drie de gebouwen hebben het bombardement ternauwernood overleefd.

Rotterdam is een van de grootste havens ter wereld. Een feitje dan bekende bij de meeste bezoekers. Hoe krijg je echter een beeld van de omvang de havens van de stad. Simpel, maak een rondvaart door de havens. Van dichtbij maak je kennis met de enorme schepen die komen laden en lossen omringd door een zee aan containers. Een indrukwekkend schouwspel.

01 02

Net als Amsterdam zijn er in Rotterdam ook een aantal hele goede musea te vinden. Denk hierbij aan het Maritiem museum, het wereld museum en natuurlijk het Boijmans – van Beuningen museum. Voor een meer modern verblijf is Rotterdam een aanrader. Zin om vanuit hier een prachtige cruise te maken? Dat kan.