Rondreis langs de hoogtepunten van Vietnam

8min. leestijd

Ho Chi Minh City & de Mekong Delta 

Na aankomst op de luchthaven van Ho Chi Minh City staat een lokale vertegenwoordiger van OutSight Travel op ons te wachten met een bordje met onze namen erop. Nadat hij ons naar het hotel heeft gebracht, de vouchers heeft overhandigt en alles heeft uitgelegd, zijn we de stad gaan verkennen en hebben we gelijk de excursie naar de grote pagode en de tunnels geregeld. We hebben de eerste twee dagen veel gewandeld in Saigon en de meest interessante highlights bezichtigd.

De derde dag kwamen ze ons ophalen voor de excursie naar de Mekongrivier met de drijvende markten. Deze twee dagen waren heel leuk, erg indrukwekkend om te zien hoe de bevolking daar leeft in de Mekong!

Mui Ne, Nha Trang, Hoi An en Hué

Daarna met de bus richting Mui Ne. Na een paar heerlijke dagen in een fijn resort in Mui Ne, reisden we met de nachtbus door richting Nha Trang. Dit was ook wel een mooie plaats met fijne stranden, maar in deze twee badplaatsen zitten wel heel veel Russen.

Vanuit Nha Trang zijn we met het vliegtuig richting Hoi An gevlogen. Wat een een mooie gezellige plaats is dat! Hier hebben we een fietstocht gemaakt met een internationale groep onder leiding van twee geweldige gidsen (gezellige jongedames). Hier was het net of de mensen nog vriendelijker waren dan waar we tot nu toe al waren geweest.  We hebben in Hoi Án koningsdag gevierd!

Vanuit Hoi’An reisden we met de nachtbus verder naar Hué. Dit vonden wij persoonlijk de minst gezellige plaats, maar hier waren wel een hoop koningsgraven en andere bezienswaardigheden te zien. Na Hué stond Hanoi op ons lijstje, deze afstand werd overbrugt met de slaaptrein. We hebben niet veel geslapen, want die trein rammelde van links naar rechts en van voren naar achteren zodat er van slapen niet veel terecht kwam. Dit was wel een belevenis opzich en we hebben ons kostelijk geamuseerd!

Hanoi, Sapa & Halong Bay

Vroeg in de ochtend komen we aan bij ons hotel in Hanoi en gelukkig kunnen we gelijk terecht op onze kamer. Goed geregeld! De plaatselijke agent kwam ook hier weer fijn op tijd aan om ons het programma uit te leggen en ons de laatste vouchers te overhandigen. Hanoi vonden wij een veel gezelligere stad dan Saigon. Hier hebben we onder andere het waterpoppentheater en het mausoleum bezocht, waar Ho Chi Minh ligt opgebaard. 

Vanuit Hanoi reizen we in een betere nachttrein richting Sapa. Onze grote koffers en tassen konden we fijn in het hotel in Hanoi laten, zodat we daar niet mee hoefden te slepen. Sapa is een leuk en gezellig stadje, waar we een prima gids hebben die ons de prachtige omgeving heeft laten zien. De tweede dag heeft ze zelfs in haar huis voor ons een lunch gemaakt. Dit was zeer indrukwekkend om te zien hoe de mensen echt leven. Na ons bezoek aan Sapa weer met de nachttrein terug naar Hanoi, waar we nog wat gewinkeld hebben voordat we de volgende morgen opgehaald werden voor de busreis naar Halong Bay.

Wat een afsluiting van onze reis was dat, we voelden ons als goden in Frankrijk op die boot! We hadden allemaal een mooie kamer en het eten op de boot was echt niet normaal lekker! We hebben twee dagen vertoefd op de boot, grotten bezocht, tussen de rotsformaties doorgevaren met een kano en gezwommen. Dit was echt een geweldige ervaring met een gezellige mix aan mensen op de boot.

Na terugkomst in Hanoi nog een dag geshopt en lekker gegeten en daarna naar bed, om de volgende dag na een lekkere massage aan de terugreis te beginnen. Vietnam is een prima vakantiebestemming met hele vriendelijke behulpzame mensen, veel bezienswaardigheden, mooie stranden, lekker weer en heerlijk eten. Wat ons betreft was het gedeelte vanaf Hoi An naar het noorden gezelliger en mooier dan het zuidelijke gedeelte, maar smaken verschillen… Dit was echt een vakantie waar we nog vaak aan terug zullen denken als we de duizenden foto`s met vrienden bekijken!

 

Reizen naar Vietnam

Benieuwd naar een reis naar Vietnam? Onze zusterbedrijf Rama helpt je graag verder! Rama Tours is onderdeel van OutSight Travel en is dé Indonesië en Zuidoost-Azië specialist van Nederland. 

De reisspecialisten van Rama Tours hebben hun hart verloren aan Zuidoost-Azië en kennen Vietnam door en door.

Kom in contact met de reisspecialisten van Rama Tours en laat je inspireren. Uiteraard ben je meer dan welkom om jouw wensen onder het genot van een kop koffie persoonlijk te bespreken. Wij ontvangen je graag op ons kantoor in Maarssen, waar het volledige team van Rama Tours en OutSight Travel gevestigd is. Plan direct een afspraak in.

Bel 020 673 47 73 of mail naar info@ramatours.nl

Kom alvast helemaal in vakantiesferen en bekijk jouw reis naar Vietnam