Zuid-Afrika

Rondje Kaapstad met kids

3min. leestijd

Daar gingen we, met z’n vieren naar Zuid Afrika. De kids vonden het fantastisch in het vliegtuig, uren lang film kijken, wie wil dat nou niet!

We landden op Kaapstad en werden netjes opgewacht en naar het hotel gebracht. We aten wat in het hotel en gingen daarna ons bed in.
De kabelbaan naar de Tafelberg stond als eerste op ons programma. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de oceaan, de wereldstad die voor je voeten ligt en de bergen rondom.
Na een lunch bij het Waterfront hebben we de boot gepakt naar Robbeneiland Interessant, ook voor de kids! 
De volgende dag hebben we de Kaap verkend, we zijn we eerst naar Kaap de Goede Hoop gegaan en hebben daar gewandeld. Op de terugweg zijn we gestopt bij Boulders Beach. Super leuk om tussen de pinguïns te lopen. We moesten alleen wel af en toe onze neuzen dichthouden, ze kunnen behoorlijk stinken, die pinguïns. We hebben de dag afgesloten op het strand bij Muizenberg. Lekker gelegen, gezwommen en gepicknickt.
Na een relaxte dag vroeg op om naar het Aquila Game reserve te gaan. We hebben het Krugerpark helemaal niet nodig. Hier hebben we bijna de hele Big Five gezien (op het luipaard na dan). De kids vonden het spannend en fantastisch tegelijk. Je ziet niet iedere dag zulke (grote) dieren voor je auto.

Vandaag een dag voor papa & mama, op naar de wijnboerderijen bij Franschhoek en Stellenbosch. Mooie omgeving, met uitgestrekte wijnvelden in een groene vallei.
De laatste dag van onze korte trip hebben we besteed aan het kopen van souvenirs op de lokale markt en hebben we in de middag een bezoek gebracht aan een township. Ik vind het belangrijk dat de kids ook meekrijgen hoe er in andere landen geleefd wordt.
Het was een mooie, inspirerende reis!

01 03