Portugal

Roadtrip van Faro naar Porto

5min. leestijd

Tijdens mijn eerste bezoek aan Portugal heb ik een leuke 9-daagse roadtrip langs de kust gemaakt, van Faro naar Porto. Een aanrader! Alles komt aan bod; cultuur, natuur, stad & strand. 

Wij hebben onderstaande route gevolgd ter inspiratie:

 • Faro voor de nacht van aankomst. Leuk stadje met mooie straten, pleinen en kerken. Gelegen aan de kust. Vanuit de haven schijnen mooie boottochtjes naar de Ria Formosa lagune te gaan, dus als je meer tijd hebt plan dan een vrije dag hier!


   
 • Vanuit Faro zijn we naar Lagos gereden. De kustlijn hier is echt prachtig, zandsteen rotsen met kleine baaitjes en stranden. Het deed me denken aan de kust van Australie langs de Great Ocean Road! Een wandeling naar de verschillende stranden was erg leuk om te doen, met veel mooie uitzichtpunten. In het stadje zelf is het gezellig, met veel restaurantjes en winkeltjes.


   
 • De volgende dag zijn we onderweg naar Villa Nova de Milfontes gestopt bij Sagres voor een wandeling bij het fort, hier heb je mooi uitzicht over de kustlijn en stranden. Daarna gingen we naar Cabo de Sao Vincente. Bij de vuurtoren op dit meest zuidelijke puntje van Portugal/Europa sta je op hoge kliffen boven een woeste zee, een stop waard! Ook zijn we gestopt bij het langgerekte surfstrand van Carrapateira. Villa Nova ligt mooi aan de Mira Rivier die in de zee uitmondt.


   
 • Hierna stond Lissabon op de planning voor 2 nachten. Wat een sfeervolle stad! We hebben rondgewandeld langs de vele uitzichtpunten, de stad is heuvelachtig dus je hebt goed overzicht. In plaats van wandelen kun je ook de kenmerkende gele tram pakken.  In Lissabon vond ik vooral Belém erg mooi qua gebouwen en ligging aan het water. Ga hier ook naar de bakker (Confeitaria de Belém) voor een originele Pasteis de Belém, ofwel Pasteis de Nata. Een fado optreden 's avonds bij een diner is mooi om mee te maken in de wijk Alfama, wij gingen naar Restaurante S. Miguel D'Alfama.


   
 • Vanuit Lissabon zijn we richting Nazaré gereden. Als eerste in Sintra gestopt, dit stadje staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Het paleis is prachtig qua vormen en kleuren en vanaf de kasteelmuur heb je mooi uitzicht over de omgeving.
  In het surfplaatsje Peniche heb ik een surfboard gehuurd en weer even geoefend, leuk om te doen. Je kunt er ook les nemen als je beginner bent.


   
 • Onze eindbestemming was Porto. Wat een schilderachtige stad! De gebouwen hebben veel kleur en volop mozaiektegels, de ligging aan de rivier is prachtig. Wel erg steile heuvels, dus spierpijn gegarandeerd na het rondwandelen.   Je kunt me bellen of mailen voor advies. We boeken graag een huurauto & accommodaties voor je om ook zo'n onvergetelijke roadtrip te maken! Ik was er in augustus, warm & zomers, maar reizen kan het hele jaar door. Lees ook over de beste reistijd Portugal.
01 07
Lissabon