Canada

Revelstoke

3min. leestijd
Revelstoke Canada

Het prachtige dorp Revelstoke in het oosten van British Columbia ligt in het oogverblindend mooie Mount Revelstoke National Park. Revelstoke is zowel in de winter als in de zomer een populaire vakantiebestemming dankzij de sneeuwzekerheid in de winter en de zonnige droge zomers. De kracht van Revelstoke is de ligging direct bij het gelijknamige nationale park.

De mooie Meadows in the Sky Parkway is de belangrijkste weg in het park. De weg kronkelt door de bergen. Steeds weer wordt je verrast door prachtige vergezichten vanaf de vele uitkijkpunten onderweg.

De wandelingen over de Giant Cedars Boardwalk Trail en de Skunk Cabbage Trail mag je niet missen.  De Giant Cedars Boardwalk is een makkelijke maar aangename wandeling van een half uur over een aangelegd houten pad door een regenwoud van oeroude bomen. Ga  onderweg op een van de bankje langs het wandelpad zitten om de natuur in je op te nemen.

De Skunk Cabbage Trail voert je door een moeras, waar veel wilde dieren, verschillende soorten vogels, muskusratten en bevers leven.

Een shuttlebus brengt je van Balsam Lake naar de top van Mount Revelstoke. Hier zijn ook verschillende wandelingen te maken. De grootste attractie is Revelstoke Mountain. In de winter is het een drukbezocht skiresort, waar je een groot netwerk van groene, blauwe en enkele spannende zwarte pistes hebt. Per gondellift die zomer en winter geopend is, bereik je de top van de berg. Boven is het genieten van het uitzicht en er zijn diverse wandelroutes uitgezet. In de zomer kan je de afdaling per mountainbike maken.

Revelstoke is echter meer dan alleen natuurschoon. Het centrum van het plaatsje is prachtig.  De mooiste straat is MacKenzie Avenue. Aan deze straat ligt het gemeentehuis, de grootste kerk van Revelstoke, een prachtige kleine bioscoop en verschillende karakteristieke winkels en restaurants. Aan de overkant van het spoor ligt het Revelstoke Railway Museum, dat gewijd is aan de Canadian Pacific Railway die vanaf de Stille Oceaan naar de Atlantische kust loopt en daarbij Revelstoke doorkruist.

Indrukwekkend om te zien is de Revelstoke Dam (BC Hydro). De dam is een van de grootste energieopwekkers in British Columbia en voorziet bijna 750.000 huishoudens van stroom. Ga met de lift naar boven voor uitzicht op de 175 meter hoge dam, in het bezoekerscentrum zijn tentoonstellingen.

Iets buiten Revelstoke ligt tussen Three Valley Lake en de steile kliffen van de Monashee-bergen het Three Valley Lake Chateau resort. Een unieke attractie is Three Valley Gap Heritage Ghost Town. Tijdens een bezoekje aan dit spookdorpje waan je je in het British Columbia van 1800. Er zijn meer dan 25 historische gebouwen te zien, een automuseum met auto’s uit 1900, en een Railway Roundhouse waar kleine locomotieven en spoorwegmachines staan. Three Valley Lake ligt twintig kilometer ten westen van Revelstoke. Mis Revelstoke dus niet tijdens je roadtrip per camper of auto!

01 02