Raften in Nepal

8min. leestijd

Nepal is meer de vele rivieren bij uitstek een bestemming om te gaan raften. Er zijn verschillende mogelijkheden qua duur van een middag tot zelfs meerdaagse tochten. Ook wat betreft intensiteit is er keuze in Nepal. Er zijn rivieren die geschikt zijn voor beginners tot experts en alles er tussen in. De periode wanneer je wilt gaan raften telt ook mee. In de drogere seizoenen staat er uiteraard minder water in de rivieren dan in het monsoon seizoen. Wat zijn nu zaken waar je aan moet denken voor en tijdens het raften in Nepal? 

Kan je foto-apparatuur meenemen bij het raften?
Ja, de spullen worden verpakt in een soort waterdichte zak. Maar bedenk wel zelf of je dat risico wil nemen met je apperatuur. Verder kun je niet echt fotograferen tijdens het raften zelf. Hiervoor is het leuker een waterdicht-wegwerp-cameraatje of bijvoorbeeld een waterdichte action camera mee te nemen. Deze zijn in de meeste gevallen op je helm te maken om de mooiste shots te kunnen maken. 

 

Kan je bagage achterlaten?
Ja, het is mogelijk je bagage veilig achter te laten in bijvoorbeeld Pokhara tijdens de raftingtrip; het is zelfs heel gebruikelijk bij meerdaagse tochten.  Je neemt alleen wat echt nodig is mee in een kleine dagrugzak, maar daar krijg je ter plaatse nog uitgebreide instructies over. Als je trip op een andere plek eindigt dan waar hij begint, zorgt onze lokale agent voor het vervoer van je bagage naar het aankomstpunt.

 

Waar kampeer je tijdens de meerdaagse rafting-trips?
Je kampeert langs de rivier. Er zijn aangewezen plaatsen om te kamperen, maar dat zijn geen echte campings. Er zijn dus weinig tot geen sanitaire voorzieningen.  In de buurt is meestal op loopafstand wel een winkeltje waar je bv. wat te drinken kunt kopen. De tenten worden door het team en de groep samen opgezet, de maaltijden worden door het team bereid. Bij slecht weer kan worden uitgeweken naar een eenvoudige lodge of teahouse.

 

Als ik nog vragen heb, kan ik die ter plaatse aan iemand stellen?
Onze lokale agent heeft een kantoor in Pokhara, waar regelmatig informatiebijeenkomsten over de rafting-trips worden georganiseerd. Ook komt de lokale agent graag naar je hotel om de avond voor de raft-trip nog uitleg te geven. 

01 03

Zijn de rafting-trips zwaar?
De rafting-trips zijn prima te doen voor iedereen die enigszins fit is, kan zwemmen en niet bang is voor water. Je hoeft geen ervaren rafter te zijn voor onze bouwstenen, maar je moet het ook zeker niet erg vinden om een nat pak te halen! Veel rafting-trips bieden we het hele jaar door aan. Maar in de regentijd stroomt er veel meer water door de rivier en zijn deze trips een stuk zwaarder. 

 

Moet ik zelf een slaapzak meenemen?
De lokale organisatie van de rafting-trips zorgt voor de kampeermaterialen (tenten en slaapmatjes) en kan ook voor een slaapzak zorgen. Als je zelf een goede lichtgewicht slaapzak hebt kun je die natuurlijk meenemen, maar het hoeft niet. We raden je wel aan om je eigen lakenzak mee te nemen.