Canada

Quebec City

3min. leestijd

De stad Quebec City is de hoofdstad van de gelijknamige Canadese provincie gelegen aan de St. Lawrence River. In Quebec City zijn de Franse invloeden duidelijk te zien.
Het is de enige stad in Noord-Amerika die omgeven wordt door een stadsmuur. De charmante stad staat sinds 1985 op de werelderfgoedlijst van UNESCO, als één van de best bewaarde koloniale steden ter wereld.

Het sfeervolle Quebec is een fantastische stad om te voet te verkennen. Wandel langs de bijna 5 kilometer lange stadsmuur en Les Remparts (de vestingwerken). Je komt op je route ook langs La Citadelle. Dit stervormige bastion is een van de grootste vestingwerken van Noord-Amerika. Op sommige plekken kun je via een trap op de stadsmuur klimmen, wat een mooi zicht over de oude binnenstad : Vieux-Quebec (Old Town) biedt.  

De oude stad is verdeeld in een Haute-Ville (Bovenstad) en een Basse-Ville (benedenstad) In de bovenstad woonden vooral de rijkere mensen en beneden het ‘gewone volk’. De 2 delen zijn door middel van een kabeltram (funiculaire) en een steile trap met elkaar verbonden.

In de Basse-Ville vind je in de Rue du Petit-Champlain en andere aansluitende smalle straatjes vele restuarants, boetiekjes en artistieke winkeltjes. Rondom het Place Royal in de benedenstad vind je de oudste huizen en de 17e-eeuwse Église Notre-Dame-des Victoires.

De Haute Ville wordt gedomineerd door Le Cheateau Frontenac. Dit iconische gebouw is vanuit een groot gedeelte van de stad te zien en één van de meest gefotografeerde hotels ter wereld. Anders dan de naam doet vermoeden, is het nooit een kasteel geweest. Het schitterende gebouw is als hotel gebouwd in opdracht van de Canadian Pacific Railway. De Neoclassisistische Basilique Cathedrale Notre Dame de Quebec is een andere parel in de Haute Ville. 

Geschiedenisliefhebbers kunnen terecht in het Parc des Champs-de-Bataille (Battlefields Park). De Engelsen en Fransen vochten hier in 1759 een belangrijke slag uit, die van grote invloed was op de Canadese geschiedenis.

Aan de rand van de stad ligt het Montmorency Falls park. Hier vind je een indrukwekkende waterval, die leuk is om te bekijken.

01 03