Canada

Prince Edward Island

4min. leestijd

Prince Edward Island is de kleinste maritieme provincie van Canada. ‘The Island’, zoals het door veel lokale bewoners genoemd wordt, bestaat uit een groot eiland en enkele kleinere eilandjes. Prince Edward Island is het vakantie-eiland van Oost-Canada en geliefd om de heerlijke rust, schoonheid en cultuur.

Toeristen komen er vooral heen voor de boerderijen en pittoreske vissersdorpjes, de glooiende heuvels en de mooie zandstranden. Ook de rode rotskusten zijn in trek. Het middelste deel van Prince Edward Island is het drukst bezocht. Je komt er via de 13 kilometer lange Confederation Bridge. De beste manier om het eiland te verkennen is door één of meerdere Coastal Drives te rijden. Op het eiland worden veel evenementen georganiseerd, van kreeftfestivals tot jazzconcerten. 

Hoewel je niet voor de stranden naar Canada gaat, is het wel lekker om ter afwisseling te genieten van mooie stranden. Denk aan The Singing Sands, in het Basin Head Provincial Park, een wit zandstrand van 9,5 kilometer lang en ligt aan de warmste wateren van de provincie. Of aan Ceder Dunes, in het gelijknamige provinciale park in de noordwestelijke hoek van PEI en behoort absoluut tot de mooiste stranden van PEI. Hier zie je geregeld zeehonden in het water die je begluren.

Op slechts 15 minuten rijden van de hoofdstad Charlottetown ligt het prachtige strand van Brackley.

In het 57 kilometer lange Prince Edward Island National Park vind je verschillende pittoreske witte en rode zandstranden, maar Cavendish Beach is waarschijnlijk het populairst. In de omgeving van PEI National Park kan je heerlijk wandelen, fietsen en golfen.

01 04