Peru

Pisco Sour; zo maak je het nationale drankje van Peru

3min. leestijd

Pisco Sour staat bekend als hét nationale drankje van Peru. Heb jij Peru al eens bezocht? Dat ben je dit witte, frisse drankje vast en zeker al eens tegengenkomen. Pisco Sour is een heerlijke versnapering voor tijdens de vrijdagmiddag borrel of als aperitief. En heb je er op een gewone zondagmiddag zin in, dan zeg ik; lekker doen!

Met dit recept maak jij de authentieke Pisco Sour uit Peru. Let op; 18+

 

Wat is Pisco?

Wat is Pisco eigenlijk? De naam van dit heerlijke drankje stamt af van de drank Pisco, een sterke drank gedestilleerd uit druiven. Hoewel Pisco Sour als hét nationale drankje van Peru wordt gezien, hebben sommige daar zo hun twijfels over. Omdat het drankje ook veel in Chili wordt genuttigd, zijn de Peruaanse en Chileense producenten al jaren in strijd om de rechten van de naam Pisco.

Peruaans of Chileens; deze traktatie wil je hoe dan ook proberen. De naam Pisco Sour heeft het niet voor niets, de cocktail heeft een zoet-zure smaak, waar je na 1 cocktail waarschijnlijk meer van wilt. Geniet er van!

 

 

01 04

Het recept

Dit heb je nodig voor 2 cocktails

- 100 ml Pisco (te koop bij deze online webshop)

- 70 ml rauwe eiwit

- 70 ml verse limoensap

- 30 ml suikersiroop

- optioneel: angostura bitter (dit kan je eventueel ook vervangen voor huisgemaakte suikerwater (meng suiker en water in de verdeling 50% - 50%) met elkaar en breng het aan de kook in een pan)

- ijsklontjes

 

Wat je verder nodig hebt

- 2 cocktailglazen

- een cocktailshaker

 

Bereidingswijze

1. Stop ijsblokjes in de shaker.

2. Scheid het eiwit van de eidooier en stop dit in de shaker.

3. Voeg vervolgens de Pisco en limoen toe en shaken maar.

4. Shaken, shaken, totdat je een wit schuimlaagje krijgt.

5. Giet het drankje uit in een mooi glas en garneer af met enkele limoenschijfjes en een ijzeren rietje.

 

Geniet er van!

 

Ps: Heb je het recept gemaakt? Deel het met ons op Instagram via de tag #outsighttravel.